Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Odbačena kaznena prijava protiv sutkinje Režić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Splitu donijelo je rješenje o

odbacivanju anonimne kaznene prijave protiv sutkinje Županijskog suda u Splitu Sovjetke Režić zbog kažnjiva djela zlouporabe položaja i ovlasti te protiv odvjetnice V. C. za poticanje na to kažnjivo djelo.

Pročitajte i ovo Ispisana informacija za prijavu boravišta Bijesan na sustav Pismo ministru i policiji koje će postati viralno: "Pokušat ću objasniti govnariju…" Andrej Plenković Izmjene Kaznenog zakona Prijavit će Plenkovića europskim institucijama: "Da ih upozorimo kakvog čovjeka imamo za premijera"

Odvjetništvo je utvrdilo da sutkinja nije prekoračila ovlasti te da je postupala u skladu sa zakonom i sudskim poslovnikom. Također, stoji u priopćenju Odvjetništva, niti iz jednog prikupljenog podatka ne proizlazi ni da je odvjetnica sutkinju poticala na počinjenje bilo kojeg kažnjivog djela ili joj na bilo koji način pribavila materijalnu dobit.

Odvjetništvo nije navelo njihov identitet.

U anonimnoj kaznenoj prijavi bilo je navedeno kako je sutkinja Režić, mijenjajući predsjednika Građanskog odjela Županijskog suda u Splitu u listopadu 2004., na traženje odvjetnice V. C. preko reda sebi kao predsjednici vijeća dodijelila u rad predmet u kojemu je V. C. bila punomoćnik tužitelja. 

Navodi se da je odvjetnica pritom utjecala da se potvrdi povoljna prvostupanjska odluka kojom je tužiteljima priznat veliki parnički trošak, te da se sutkinja pritom materijalno okoristila.

No, u priopćenju se kaže da je izvidima utvrđeno da je sutkinja predmet u rad dodijelila sukladno sudskom poslovniku i ovlastima koje je imala, a kao sudac je prilikom donošenja odluke postupala sukladno zakonu.

Sutkinja Sovjetka Režić bila je, uz suca Damira Primorca, brata ministra znanosti Dragana Primorca, jedan od kandidata na nedavnu natječaju za predsjednika Županijskog suda u Splitu kojega je ministrica pravosuđa Ana Lovrin poništila bez obrazloženja.

Sudačko je vijeće tada predložilo Primorca za predsjednika, a
mediji su objavili da je tijekom sjednice na kojoj se o tome
odlučivalo stigla kaznena prijava protiv sutkinje Režić i špekulirali da je to utjecalo na njihovu odluku, te da je prijavu podnio netko od njezinih kolega.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene