Obavijesti Video Pretražite Navigacija
od utorka

Od sutra nove cijene goriva: Pogledajte tko će se voziti jeftinije, a tko skuplje

Cijene goriva, ilustracija
Cijene goriva, ilustracija Foto: Getty Images
Uz sva ostala poskupljenja trošarina i svakodnevnih namirnica, od utorka nas očekuje novo poskupljenje goriva.

Osim što živimo u razdoblju gotovo pa konstantnih poskupljenja svakodnevnih namirnica i trošarina, od utorka nas očekuju i nove cijene goriva. Dok su susjedne Mađarska i Slovenija zamrznule cijene, u Hrvatskoj je gorivo nikad skuplje.

Cijene goriva, ilustracija Graf: Cijene goriva u susjedstvu Foto: DNEVNIK.hr

Uspoređujući cijene u eurima, najskuplje se od te tri zemlje voze - hrvati. Litra benzina Eurosuper 95 u Hrvatskoj je 1,706, Sloveniji 1,560, a u Mađarskoj 1,252 eura. Bez intervencije države situacija se neće promijeniti, upozoravaju poduzetnici. 

Pročitajte i ovo Hrana na tržnici - ilustracija Poskupljenjima nema kraja Krumpir u godinu dana skuplji 139 posto! Dnevnik Nove TV doznaje i kakve nas cijene goriva čekaju u utorak

"Bez uplitanja države neće biti dobro. Netko zarađuje ekstra dobit zahvaljujući nestašici robe na stranom tržištu, a tržište Republike Hrvatske će stradati zbog rasta cijena koje je po meni neosnovano", navodi predsjednik Udruženja trgovine HGK Ivica Katavić.

Od sutra nove cijene goriva

Od sutra nas čekaju nove cijene goriva. Kako doznaje Dnevnik Nove TV, dizel i plavi dizel pojeftinit će četrdesetak lipa, ali će benzin poskupjeti za 14 lipa.

To je ušteda od 20 kuna, odnosno gubitak od sedam kuna za prosječni puni spremnik. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene