Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osječko-baranjska policija strahuje od još većeg broja poginulih, koji je ove godine alarmantan. Stoga su snimili kratak film kojim upozoravaju na teške posljedice zbog nepoštivanja prometnih pravila.


Pretrčavanje ceste, vožnja preko punih linija. Prometna pravila za Osječane kao da ne vrijede. Od početka godine na Osječko-baranjskim prometnicama poginule su 33 osobe, gotovo trostruko više nego u istom razdoblju lani. U gradu je broj poginulih više nego učetverostručen.

Vezani članci Ivka Kaurinović, ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Osijeku 02 Ravnateljica osječkog Centra za socijalnu skrb: "Majka je svojim ponašanjem direktno ugrozila život i zdravlje djeteta" Hitna pomoć, ilustracija U dječjem domu preminula dvomjesečna beba. Ravnateljica: "Propusta nije bilo. Dijete je imalo više dijagnoza. Mi želimo da inspekcija dođe"

Alarmantne brojke policiju su ponukale da objave kratak film o kaosu na cestama. Skrivenom kamerom snimili su obilje prekršaja.

'Uočili su određene anomalije odnosno u ponašanju svih sudionika u prometu, prvenstveno pješaka i biciklista kojih je na žalost ove godine smrtno stradalo 16', kaže glasnogovornik PU Osječko-baranjske, Darijo Premec.

Osijek: Policija proglasila izvanrednu situaciju

I sami smo se uvjerili - u 30 minuta na samo jednom mjestu snimili smo čak 50 prekršaja. A ima ih posvuda.

Video uratkom policija želi djelovati preventivno, no na cestama će biti još stroža. 'Možemo očekivati i promjenu vremenskih uvjeta u zimske uvjete na cesti i svakako ono predbožićno vrijeme uskoro nam počinje i svakako da će policijski nadzor biti usmjeren na kontrolu brzine kretanja vozila i konzumiranje alkohola', kaže Ivica Vuko iz osječke prometne policije.

Iako Osječko-baranjska županija prednjači po broju poginulih, veliki skok bilježe i Koprivničko-križevačka, te Dubrovačko-neretvanska županija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook