Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VEČERAS U PROVJERENOM

Od bijede i neimaštine do ostvarenja snova: Inspirativna priča o djevojci iz Tanzanije koja je preokrenula vlastitu sudbinu

Inspirativna priča o djevojci iz Tanzanije
Inspirativna priča o djevojci iz Tanzanije Provjereno
Aktualno Galerija Inspirativna priča o djevojci iz Tanzanije Inspirativna priča o djevojci iz Tanzanije Foto: Provjereno Inspirativna priča o djevojci iz Tanzanije Inspirativna priča o djevojci iz Tanzanije Foto: Provjereno Inspirativna priča o djevojci iz Tanzanije Inspirativna priča o djevojci iz Tanzanije Foto: Provjereno Inspirativna priča o djevojci iz Tanzanije Inspirativna priča o djevojci iz Tanzanije Foto: Provjereno +4 Inspirativna priča o djevojci iz Tanzanije Galerija 1/9 >>
Večerašnje Provjereno donosi lijepu i inspirativnu priču o djevojci iz Tanzanije koja je odrastala u neimaštini i bez roditelja, a zahvaljujući upravo projektu Kumstva dobila je priliku školovati se te je postala učiteljica. Danas je sretna i ispunjena mlada djevojka koja je svojim radom i upornošću ostvarila snove.

No sjeća se Anna Edwin Ngwale i dana kada joj je baka koja ju je odgojila mogla za obrok priuštiti jedino brašno s vodom, a kada bi bilo sreće, onda i ugali – umjesto brašna palenta. O školovanju je mogla samo sanjati.

"Htjela sam samo promijeniti hranu. Ne nešto veliko, ne recimo pecivo ili pomfrit. Ne. Malo riže. Ona je rekla da nemamo. Ja sam rekla: 'U redu je, imam tebe i to je sve što želim. Ti si ovdje sa mnom, ja ću jesti ugali bez obzira na sve'", prisjeća se Anna za Provjereno.

Pročitajte i ovo Hrvati pred sudom u Ndoli Kraj agonije "Plakala je cijela sudnica": Hrvati oslobođeni u Zambiji, vraćaju se s djecom u Hrvatsku!

Osim što su imale jedna drugu, jedino što su još imale bile su molitve i nada u bolju i svjetliju budućnost, a upravo ta nada rasplamsala se 2009. kada je u njihovo selo došla volonterka Udruge Zdenac.

"Za mene je taj susret bio vrlo emotivan. Nisam mogla suspregnuti suze jer je to bilo moje prvo iskustvo i uopće upoznavanje s djetetom koje je toliko u potrebi, koje živi u tako oskudnim uvjetima", prepričava svoj prvi susret s Annom volonterka udruge Zdenac Mirjana Iličić.

Anninu priču ne propustite pogledati večeras u Provjerenom od 23:30 na Novoj TV!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene