Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski gay portal Gay.hr organizirao je i ove godine natjecanje za odabir osoba koje pokazuju najneprijateljskije raspoloženje prema homoseksualcima, kao i za osobe koje su se istaknule svojim prijateljskim stavovima prema njima.


U svakoj je kategoriji nominirano po pet javnih osoba, čija su imena prikupila najviše glasova u kandidacijskom procesu na forumu Gay.hr-a. 

Vezani članci Slika nije dostupna ISLAMISTIČKI PORTAL SLAVI 'Europom će teći krv, a posebno Bosnom' Slika nije dostupna STRAVA NA POVORCI PONOSA Nožem izbo šestero sudionika

Listu homofoba u našoj zemlji tako predvode Miljenko Manjkas, Damir Kajin, nadbiskup Marin Barišić, Pero Kovačević i Marijan Mlinarić.

Kandidati za 'Queer frenda' ove su godine TV voditeljica Antonija Blaće, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Gordana Lukač Koritnik, urednik Ferala Viktor Ivančić, glumac Igor Hajdarhodžić i koordinatorica udruge B.a.B.e. Sanja Sarnavka.

U kategoriji homofoba prošle je godine pobijedio Jacques Houdek, a 2005. don Živko Kustić. 

U suprotnoj pobjednik je 2006. bio glumac Marin Knežević, koji je u sapunici Zabranjena ljubav glumio homoseksualca, dok je 2005. najfriendly bila TV voditeljica Hloverka Novak Srzić.