Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema rezanja

Objavljena imena prvih pomoćnika ministara nove vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade utvrđena su stajališta za sastanke Vijeća ministara, ali i imenovani pomoćnici nekih ministara. Od dosadašnja 2 pomoćnika ministar unutarnjih poslova, pravosuđa i ministrica uprave imat će tri pomoćnika.

Na zatvorenom dijelu današnje, 3. sjednice Vlade Republike Hrvatske raspravljano se o kadrovskim pitanjima. Mladen Pejnović razriješen je dužnosti predstojnika Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom. Novim predstojnikom imenovan je Tomislav Boban.

Pročitajte i ovo Ilustracija bez signala VIDEO Ovo se rijetko viđa: Sjednica Vlade kasnila zbog nesvakidašnje situacije, Plenković se ispričao Davor Nađi, Fokus brojne zamjerke Čeka se rasprava o prijedlogu državnog proračuna, oporba već baca kritike: "HDZ je očito u problemu"

Ministar unutarnjih poslova do sada je imao dva pomoćnika, a ministar nove Vlade imat će ih troje.  Sanja Čanković i Ines Krajčak razriješene su dužnosti pomoćnica ministra unutarnjih poslova. Novim pomoćnicima imenovani su Stjepan Lončarica, Joško Dorić i Lidija Pelivan Stipetić.

Pomoćnicima ministra gospodarstva imenovani su Zdeslav Matić, Željko Pravdić i mr.sc. Ivan Sertić.

Renata Duka i Ivan Crnčec razriješeni su te ponovno imenovani pomoćnicima ministra pravosuđa. Dodatno, pomoćnicom ministra pravosuđa imenovana je Maja Grubišin. Na osobni zahtjev, s danom 12. veljače 2016. godine, dužnosti pomoćnika ministra razriješen je Ivica Šimac.

Denis Kovačić imenovan je pomoćnikom ministra zdravlja.

Dr. sc. Ana Lederer imenovana je zamjenicom ministra kulture, a pomoćnicom ministra imenovana je doc.dr.sc. Iva Hraste Sočo.

Nataša Lacković razriješena je dužnosti pomoćnice ministrice rada i mirovinskoga sustava, a novom pomoćnicom imenovana je Katarina Ivanković Knežević.

Dužnosti pomoćnika ministrice uprave razriješeni su te ponovno imenovani Jagoda Botički i Boris Milošević. Dodatno, pomoćnikom ministrice imenovan je Marko Kovačić.

Mr.sc. Ante Mišura razriješen je te ponovno imenovan pomoćnikom ministra poljoprivrede. Razriješeni su pomoćnici ministra poljoprivrede Davorka Hajduković i Dražen Kurečić, a novim pomoćnicima imenovani su Elizabeta Kos i prof.dr.sc. Mario Njavro.

Doc.dr.sc. Lidija Runko Luttenberger imenovana je pomoćnicom ministra zaštite okoliša i prirode.

Na osobni zahtjev razriješen je dužnost pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof.dr.sc. Ivan Pejić.

Razriješen je dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća Agencije za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu i socijalnoj skrbi Marko Rudnički, te članovi prim. Hrvoje Minigo, dr.sc. Nevenka Kovač i Sibila Žabica. Novim predsjednikom Upravnog vijeća imenovan je prof.dr.sc. Miroslav Kopjar, a članovima mr.sc. Trpimir Goluža, Tihomir Ivanda i Ivan Šoštarčić.

Na osobni zahtjev, opozvana je članica Nadzornog odbora Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. Zrinka Vrhovski.

Opozvani su dosadašnji predstavnici i zamjenici predstavnika Vlade Republike Hrvatske u Gospodarsko-socijalnom vijeću: Milanka Opačić, prof.dr.sc. Mirando Mrsić, Ivan Vrdoljak, prof.dr.sc. Branko Grčić, mr.sc. Boris Lalovac, prim. Siniša Varga, Maja Sporiš, Božidar Štubelj, Ismar Avdagić, dr.sc. Jakša Puljiz te prim.mr.sc. Marijan Cesarik.

Razriješen je dosadašnji član Međunarodne komisije za sliv rijeke Save Igor Butorac. Novim članom imenovan je Janko Brnardić.

Zdenko Antešić razriješen je dužnosti dosadašnjeg člana Skupštine društva Plovput d.o.o., Split. Novim jedinim članom Skupštine društva imenovan je Oleg Butković.

Donesena je Odluka kojom se razrješuje dosadašnji član Glavne skupštine društva HP-Hrvatska pošta d.d., koji zastupa Vladu Republike Hrvatske, Siniša Hajdaš Dončić, te ovlašćuje novi član Oleg Butković. Također, Siniša Hajdaš Dončić razrješuje se dužnosti člana Skupštine Croatia Airlines d.d., a novim članom, koji zastupa Vladu Republike Hrvatske, ovlašćuje se Oleg Butković. Nadalje, Siniša Hajdaš Dončić razrješuje se dužnosti člana Skupštine društva Odašiljači i veze d.o.o., a novim članom, koji predstavlja Vladu Republike Hrvatske, ovlašćuje se Oleg Butković.

Donesen je Zaključak kojim se opoziva dosadašnji član Skupštine društva Agencije za komercijalnu djelatnost d.o.o. Ranko Ostojić, te imenuje novi član, koji predstavlja Vladu Republike Hrvatske, Vlaho Orepić.

Utvrđen je Prijedlog za razrješenje dosadašnjeg načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske generala zbora dr.sc. Drage Lovrića, s danom 29. veljače 2016. godine, radi isteka mandata, te Prijedlog za imenovanje novog načelnika Glavnog stožera generala-pukovnika dr.sc. Mirka Šundova, s danom 1. ožujka 2016. godine, te upućen u Odbor za obranu Hrvatskoga sabora radi pribavljanja mišljenja, na daljnji postupak.

Sastanci vijeća ministara

Na zatvorenom dijelu današnje, 3. sjednice Vlade Republike Hrvatske utvrđena su stajališta za sastanke Vijeća ministara: Vijeće za ekonomska i financijska pitanja (ECOFIN), 12. veljače 2016. godine, Vijeće za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH), 15. veljače 2016. godine, Vijeće za vanjske poslove (FAC), 15. veljače 2016. godine i Vijeće za opće poslove (GAC), 16. veljače 2016. godine.

Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća ministara Europske unije tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka.

Slijedom toga moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Republika Hrvatska. Vlada Republike Hrvatske će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o hrvatskim stajalištima, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Hrvatski sabor.

Također, utvrđen je Prijedlog odgovora Republike Hrvatske na Pismo službene obavijesti od 11. prosinca 2015. godine br. 2015/2197. Odgovor koji je Vlada utvrdila bit će proslijeđen Europskoj komisiji, a uobičajeno je da se sadržaj korespondencije s Europskom komisijom u ovakvim slučajevima javno ne objavljuje.

Zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava dana je suglasnost za postizanje prijateljskog rješenja spora. Na temelju članka 39. stavka 2. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, postupak postizanja rješenja je klasificirani podatak, stoga nismo u mogućnosti objaviti ovu točku u cijelosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene