Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Objavljen identitet uhićenih u aferi HFP

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražni sudac na Županijskom sudu u Zagrebu saslušava osumnjičene za korupciju u Hrvatskom fondu za privatizaciju Josipa Matanovića, Roberta Pešu, Ivana Gotovca, Igora Petlevskog, Asju Piplović i Mladena Jandričeka.

Glasnogovornik Suda Krešimir Devčić izjavio je da je Petlevski, kao sedmi osumnjičeni, uhićen u nedjelju oko 23 sata kad se vraćao iz Dubrovnika redovitom zrakoplovnom linijom. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osniva li se hrvatski FBI? Slika nije dostupna Zbog korupcije uhićena tri potpredsjednika Fonda za privatizaciju

Od šestero uhićenih u subotu, danas na saslušanju pred istražnim sucem Borisom Ivančićem nije odvjetnik Juraj
Parazajder, jer mu je pozlilo i nalazi se u bolnici.

Devčić je kazao da je osumnjičen i poduzetnik Svjetlan Stanić, koji je u bijegu.

Riječ je o trojici potpredsjednika HFP-a Matanoviću, Peši i Gotovcu; Petlevski je u Fondu, kako pišu mediji, zadužen za prodaju nekretnina, Asja Piplović je, također prema medijima, odvjetnica iz Buja, koja je sa suradnikom Jandričekom posredovala ljudima iz Fonda, a Parazajder je odvjetnik iz Zagreba. 

>> Počelo ispitivanje uhićenih iz HFP-a 

>> 'Ako su zakazali ministri, moraju van iz Vlade' 

>> Lovrin nije znala ništa, uhićenici noće u zatvoru 

>> Sanader: 'Zaslužili smo čestitke, a ne prozivanja' 

>> Zbog korupcije uhićena tri potpredsjednika Fonda za privatizaciju

Nakon što sudac ispita osumnjičenike, Državno odvjetništvo predlaže zadržavanje koje se može odrediti na 48 sati, u kojem roku Odvjetništvo mora podnijeti istražni zahtjev i eventualno predložiti određivanje pritvora, rekao je Devčić. Nakon podnošenja istražnog zahtjeva, Sud osumnjičenike ispituje na okolnosti toga zahtjeva, te odlučuje hoće li odrediti istragu, kazao je Devčić.

Osumnjičeni su na Sud dovedeni jutros u 5,45 sati, kad su im uzeti podaci, a saslušanje pred istražnim sucem čekali su u sobi za zadržavanje, gdje su dobili doručak, doznaje se od glasnogovornika Županijskog suda.

Sudac je odlučio zadržati ih na Sudu jer bi proceduralno bilo
komplicirano da su odvedeni u remetinečki zatvor u kratkom vremenu do saslušanja, koje je počelo oko 10 sati, rekao je glasnogovornik Devčić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene