Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Članstvo u Uniji donosi i brojne prednosti. Novca u europskoj blagajni ima, samo ga treba znati iskoristiti. Upravo je to učinila i jedna farma koka nesilica koja je izgrađena bespovratnim europskim novcem.


Obitelj Rečić desetljećima se bavi uzgojem peradi. 'Ja i moja obitelj bavimo se proizvodnjom rasplodnih koka, rasplodnih jaja i jednodnevnih pilića', kazao je Damir Rečić.

Vezani članci Ilustracija Dobre vijesti za građane Kosova: "Uložili su velike napore" Slika nije dostupna Uz pomoć EU fondova pokrenuo posao i zaposlio nove radnike!

Farmu su modernizirali, kako kažu u pola cijene. Iz IPAR programa dobili su polovicu novca. 'Dobili smo 2.106.000 kuna. Puno nam to znači, u biti smo dobili pola ovog novog objekta, vraćena su nam sredstva nazad, smanjen nam je kredit', kazao je Damir.

>>
Najstariji maslinik u Hrvatskoj dobio gotovo pola milijuna eura!

No, ne samo to – i posao im je olakšan. 'Prije je bilo većinom fizički i sporije. Međutim, danas je, kao što vidite, taj objekt moderniziran po najvišim standardima. Povećali smo duplo proizvodnju', kazao je Franjo Rečić.

Kako ne bi morali puno dalje od farme, sami proizvode i hranu – od kukuruza, soje i žita. Pune ruke posla imaju svaki dan jer sve koke treba i nahraniti. '5.600 koka plus 600 pijetlova, što je ukupno 6.200 komada, a to vam je kapacitet ovog objekta', kazao je Franjo.

Zahvaljujući ulaganju u moderne tehnologije iz dva inkubatora godišnje se izlegne više od 500.000 pilića. 'Morate ići ukorak s vremenom, morate imati jedan dio rizika, morate sve to posložiti. To su svi koraci koji doprinose da sutra bude bolje', kazao je Franjo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju