Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj diskriminacije

Strava u podravskoj općini: "Načelnica je rekla da su mještani bili spremni otići do benzinske, kupiti gorivo i zapaliti nas. Bojim se"

Aktualno Galerija Obitelj Oršoš - 2 Obitelj Oršoš - 2 Foto: Vijesti u 17 Stjepan Oršoš Stjepan Oršoš Foto: Vijesti u 17 Obitelj Oršoš - 3 Obitelj Oršoš - 3 Foto: Vijesti u 17 +0 Obitelj Oršoš Galerija 1/4 >>
Na veliki otpor i prijetnje sumještana, naišla je, kako tvrdi - obitelj romske nacionalnosti koja je kupila kuću u podravskoj općini Hlebine. Mještani su prikupili novac kako bi otkupili od njih kuću i spriječili ih u doseljenju, a o tome su razgovarali na sastanku s načelnicom Božicom Trnski, koja je to i blagoslovila, no nakon tog sastanka načelnica je otvorila bolovanje te više nije dostupna.

Obitelj Oršoš poručuje da su diskriminirani. Mještani su prikupili novac kako bi otkupili od njih kuću i spriječili ih u doseljenju u podravskoj općini Hlebine.

U javnosti su se pojavile informacije da će stanovnici mjesta i prosvjedovati, no u petak iz policije to demantiraju, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Zagrebu i tri županije Velika akcija USKOK-a i policije zbog droge, novi detalji: Među uhićenima je i suvlasnik poznatog zagrebačkog noćnog kluba

"Ja nisam osobno čuo da mi netko prijeti, nego kad sam bio na sastanku kod načelnice. Načelnica je sama rekla da su ljudi, mještani Hlebina, bili spremni da odu do benzinske i kupe gorivo i da nas zapale s obitelji skupa. Bojim se radi obitelji. Osjećamo se moja obitelj i ja diskriminirano", zaključio je Stjepan Oršoš.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene