Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Polaganje vijenaca

Obilježava se treća obljetnica Kornatske tragedije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šibensko-kninska županija obilježava treću obljetnicu pogibelji dvanaestorice vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog u velikom požaru na otoku Kornatu 30. kolovoza 2007.

Tu tragediju, nakon dugotrajnog liječenja i oporavka, preživio je jedino Frane Lučić, vatrogasac Dobrovoljnog društva Tisno.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Traje očevid Tragedija u Varaždinu: Utopio se muškarac na kupalištu Dražen Slavica, bivši vatrogasni zapovjednik Potresno svjedočanstvo Dražen Slavica tuži državu zbog pravne kalvarije koju je prošao nakon kornatske tragedije: "15 godina sam na stupu srama. DORH mi je uništio život"

I ove godine u spomen kornatskim herojima u Vodicama 28. kolovoza će se održati veliki vatrogasni 'Mimohod sjećanja' u kojem će sudjelovati gotovo sve vatrogasne postrojbe s područja Hrvatske.

>> Jadranka Kosor položila vijenac na Kornatu

Na obljetnicu stradavanja, u ponedjeljak 30. kolovoza na novoizgrađenom spomen području u podnožju poprišta kornatske tragedije, iznad uvale Šipnate, okupljanjem rodbine i prijatelja poginulih, njihovih kolega te političkih predstavnika, obilježit će se tužna obljetnica stradanja vatrogasaca. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene