Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Neka se ne ponovi'

Jadranka Kosor položila vijenac na Kornatu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor položila je danas vijenac na spomen-kapelu sv. Florijana na Kornatu, posvećenu dvanaestorici vatrogasaca koji su 30. kolovoza 2007. poginuli u vatrenoj stihiji na tom otoku.

Idejni tvorac spomen-obilježja na Kornatu koje će, osim kapelice, imati i 12 križeva u znak 12 poginulih vatrogasaca jest arhitekt Nikola Bašić. On je premijerku Kosor izvijestio da će to spomen-obilježje prerasti u memorijalno središte te da je u kamenje od kojega je izgrađeno 12 križeva uklesano oko 2000 poruka posvećenih žrtvama kornatske tragedije.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Traje očevid Tragedija u Varaždinu: Utopio se muškarac na kupalištu Slika nije dostupna Kornatska tragedija U 15:25 oglasit će se sirene na punu minutu: Prije 14 godina izgubljeno je 12 života, do danas nema odgovora na brojna pitanja

Premijerka Kosor rekla je da je upravo danas odlučila doći na Kornate kako bi se upoznala s radovima u koje je uvrštena i izgradnja pristaništa za brodove koji će dovoziti posjetitelje u buduće memorijalno središte. 'Vlada je za ovu namjenu izdvojila oko dva miljuna kuna', rekla je premijerka Kosor. Najavila je da će svi radovi biti završeni do 30. kolovoza ove godine, kada se obilježava treća godišnjica tragedije vatrogasaca na Kornatima.

Na novinarski upit je li vlada pozvala i roditelje poginulih vatrogasaca da zajedno s njom danas posjete mjesto tragediije, premijerka Kosor je odgovorila potvrdno, ističući da su neki roditelji danas doputovali, a neki nisu 'iz svojih razloga'. 'Želimo da se ovakva tragedija više nikada ne ponovi', istaknula je premijerka. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene