Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proširena sjednica

O plaćama sudaca raspravljat će se i na Vrhovnom sudu: Otkrili koliku plaću imaju neki na Zrinjevcu

Vrhovni sud RH
Vrhovni sud RH Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić zakazao je proširenu Opću sjednicu Vrhovnog suda na kojoj će se raspravljati o plaćama sudaca.

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica dostavio je Vrhovnom sudu Nacrt prijedloga Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o plaćama sudaca i drugih pravosudnih dužnosnika s konačnim prijedlogom Zakona Vrhovnom sudu, prije upućivanja Nacrta u savjetovanje sa zainteresiranom javnošću, radi davanja mišljenja.

Predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske Radovan Dobronić zakazao je proširenu Opću sjednicu Vrhovnog suda na kojoj će se raspravljati o Nacrtu prijedloga Zakona, a bit će održana 24. travnja.

Proširenu sjednicu čine svi suci Vrhovnog suda te po dva predstavnika Visokog trgovačkog suda, Visokog upravnog suda, Visokoga kaznenog suda i Visokog prekršajnog suda te po jedan predstavnik svakoga županijskog suda.

Pročitajte i ovo Damir Kos Za Dnevnik Nove TV Sudac Vrhovnog suda o potezu kolege s Krka: ''Takvo obrazloženje suca je na nivou egzotike'' - Otkrio još jedan zanimljiv primjer

Pročitajte i ovo Radovan Dobronić Radovan Dobronić Prodsjednik Vrhovnog suda o kaosu u hrvatskom pravosuđu: "Ako bi se to uspjelo poboljšati, onda bismo mogli krenuti nabolje"

Iz Vrhovnog suda također su upozorili da se u javnom prostoru učestalo pojavljuju pogrešne informacije vezane za plaće pojedinih pravosudnih radnika.

''Želimo pravilno informirati javnost te navodimo da se neto plaće višeg sudskog savjetnika specijalista na Vrhovnom sudu kreću između 2000 i 2500 eura ovisno o trajanju radnog staža te olakšicama'', poručili su s Vrhovnog suda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene