Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dugovi sve veći, nade sve manje

Novi udarac za radnike Uljanika: "Želimo raditi. Znam engleski i talijanski, ako treba, naučit ću i kineski..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je svim pritvorenima u aferi Uljanik sud u Rijeci ukinuo istražni zatvor, radnici Uljanika primaju novi udarac.

Svi zaposlenici tvrtke Poslovno-informatički sustav koja djeluje unutar grupe, a takvih je 150, napustili su svoja radna mjesta. Riječ je o tvrtki kojoj za deset dana prijeti likvidacija, a koju Uljanik ne može spasiti. Dugovi su sve veći, a nade je, poručuju radnici, sve manje. Vlada i ministri su ih, tvrde, zaboravili.

Pročitajte i ovo Uljanik Stara uprava Državno odvjetništvo otvorilo istragu u Uljaniku: Milijunski bonusi i golema šteta Marin Lerotić slučaj Uljanik Lerotić pozvao Filipovića: "Brodogradnja je dio pulskog identiteta"

„Tužno je to da su radnici Uljanik PIS-a, znači jednog od Uljanikovih društava odlučili napustiti Uljanik, a bez njih se ne može nastaviti raditi jer se radi o zaštitarima, o onima koji obračunavaju plaće, pravnicima, informatičarima, kadrovska, ne može se više ni otkazati ugovor o radu. Znači, došli smo u situaciju da ne možemo nikako funkcionirati“, kaže Boris Cerovac, predsjednik štrajkaškog odbora, Jadranski sindikat.

Samir Hadžić, član Nadzornog odbora Uljanika, poručuje kako žele nastaviti raditi svoj posao.

„Želimo to raditi, pa i naučiti kineski, u čemu je problem? Znam talijanski, znam njemački, znam engleski, pa ću naučiti i kineski. Ne vidim nikakav problema, jezik je jezik ako će to meni i mojoj obitelji opskrbiti egzistenciju“, kaže Hadžić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene