Hrvatska Vlada održala je svoju sjednicu u Karlovcu te su nakon sjednice ministri s predstavnicima lokalne zajednice potpisali niz projekata važnih za tu županiju. Svakako najvažniji jest projekt zaštite grada Karlovca od poplave, težak 670 milijuna kuna. Kada sve bude završeno, s novoizgrađena 52 kilometra novih nasipa, grad Karlovac koji živi na 4 rijeke, bit će obranjen od poplava.

Galerija


"Danas ćemo temeljem naše uobičajene prakse potpisati brojne ugovore, a želio bih istaknuti da je ukupna vrijednost, što odluka pod točkom dva, što ugovora koji će se potpisati, dvije milijarde i 582 milijuna kuna", rekao je ovim povodom premijer Andrej Plenković. 

"U ovom trenutku u provedbi odnosno u pripremi imamo projekata u vrijednosti 566 milijuna kuna. Nastojimo maksimalno koristiti prednosti financiranja iz europskih sredstava", nadodao je gradonačelnik Karlovca Damir Mandić. 

Projekt zaštite od poplava proglašen je strateškim investicijskim projektom države.

Vezani članci Ivan Vuković Šef karlovačkog SDP-a dao ostavku: "Rat dviju struja će se nastaviti. Ne želim sudjelovati u tome" Privođenje osumnjičene djevojke Spasili ga u zadnji čas: Podmetnula dečku antifriz u bocu sa sokom pa zaradila optužnicu za pokušaj teškog ubojstva

Kod svake poplave ugroženo je, tvrdi ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić, do 20 tisuća ljudi. Gradnjom nasipa ta bi brojka, smatra, bila znatno manja.

"Preko sto kilometara ukupnih nasipa, govorimo o retencijama, govorimo o cjelokupnoj infrastrukturi koja će biti izgrađena uz rijeku Kupu kako bi se i stoljetne vode koje smo imali priliku vidjeti proteklih godina eliminirale", rekao je Ćorić.

"U trenutku dok je bio izglasavan zakon Lex Kupa ja sam skoro podigao ruku. To vam više govori o frustraciji našeg kraja, tako da nas ovakve stvari mogu tako raznježiti jer smo svjesni sve boli koje su prolazili nadamo se ne zadugo građani Karlovca i Ogulina", zaključio je Damir Jelić, župan Karlovačke županije. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

5 stvari koje morate naučiti svoje roditelje

Jacky Chan biciklom stigao u Šibenik: Nezaboravni put dug 40.000 kilometara