Još jedan potres u BiH (Foto: https://www.emsc-csem.org/)
Još jedan potres u BiH (Foto: https://www.emsc-csem.org/) Foto: https://www.emsc-csem.org/

Još jedan potres magnitude 3,9 jutros je zatresao BiH s epicentrom nedaleko od Sarajeva i Nevesinja.


Potres magnitude 3,9 rano jutros zatresao je Bosnu i Hercegovinu. Epicentar potresa bio je na dubini od 10 kilometra, 46 kilometara južno od Sarajeva i 25 kilometara sjeveroistočno od Nevesinja.

Vezani članci Vatrogasci uklanjaju opasne dijelove fasade Zagrebački vatrogasci i dalje imaju pune ruke posla: U Ozaljskoj se sa zgrade odlomio dio fasade - "Ide tramvaj, a misliš da je potres" Tomo Medved Tomo Medved otkrio koliko je objekata pregledano i kada bi trebalo početi rušenje kuća koje se ne mogu obnavljati

Zasad nema informacija o materijalnim štetama, a stanovnici Nevesinja javljaju da ih je potres rano ujutro probudio.

"Bio sam već budan i na nogama. Trajalo je četiri sekunde, i to dobrog drmanja. Nikad prije nije bilo ovoliko potresa na ovom teritoriju. Što se događa s prirodom?" pita se jedan mještanin.

Podsjetimo, u noći sa subote na nedjelju dva su potresa zatresla susjednu Bosnu i Hercegovinu, a jedan se osjetio i u Dubrovniku.

Potres jačine 4,1 po Richteru dogodio se oko četiri sata ujutro na dubini od dva kilometra, a epicentar mu je bio oko pet kilometara od Nevesinja. 

Drugi potres bio je slabiji – 2,9 po Richteru, a epicentar mu je bio 18 kilometara od Nevesinja te 56 kilometara od Sarajeva. I taj se osjetio u Dalmaciji.

Ne prestaje se tresti ni Albanija, čiji se dijelovi još oporavljaju pod niza potresa proteklog tjedna. U nedjelju u jutarnjim satima potres jačine 4,2 s epicentrom u Jadranskom moru zatresao je područje Tirane.