Potres u BiH (Foto: EMSC)
Potres u BiH (Foto: EMSC) Foto: EMSC

U noći sa subote na nedjelju dva su potresa zatresla susjednu Bosnu i Hercegovinu, a jedan se osjetio i u Dubrovniku.


Dva potresa zatresla su u noći sa subote na nedjelju Bosnu i Hercegovinu, objavljeno je na EMSC-u.

Vezani članci Oštećene zgrade nakon potresa u Zagrebu - 4 Nakon potresa, u Zagrebu s oštećenih zgrada padaju cigle: "S krova je sletio komad. Tresla sam se i plakala. A u blizini su tri škole" Potres, ilustracija Hercegovinu tresao potres od 3,5 stupnja po Richteru, a osjetio se i u Dalmaciji: "Kao da je bomba grunula"

Potres jačine 4,1 po Richteru dogodio se oko četiri sata ujutro na dubini od dva kilometra, a epicentar mu je bio oko pet kilometara od Nevesinja. Potres se osjetio i u Dalmaciji, točnije u Dubrovniku koji je od epicentra udaljen 67 kilometara, te u Sarajevu koji je udaljen 71 kilometar.

''Zaista se i ovaj baš osjetio i bio je dovoljan da probudi cijelu obitelj'', ''Trajao je samo nekoliko sekundi, ali je bio zaista snažan'', ''Nije bilo previše jako, ali je uznemirujuće'', "Vrata i prozori su se tresli, bilo je strašno...", samo su neka od svjedočanstava građana koji su osjetili potres.

Drugi potres bio je slabiji – 2,9 po Richteru, a epicentar mu je bio 18 kilometara od Nevesinja te 56 kilometara od Sarajeva. I taj se osjetio u Dalmaciji.

Ne prestaje se tresti ni Albanija čiji se dijelovi još oporavljaju pod niza potresa proteklog tjedna. U nedjelju u jutarnjim satima potres jačine 4,2 s epicentrom u Jadranskom moru zatresao je područje Tirane, glavnog grada Albanije.