Pokrenut je novi korak u prevenciji koronavirusa u Hrvatskoj - odlukom ministarstva zdravstva osnovana je posebna karantena u bolnici Doktor Fran Mihaljević.


U karanteni će boraviti osobe za koje se utvrdi ili postoji sumnja da su bile u doticaju s oboljelim osobama. Što se tiče Hrvata koji su boravili na kruzeru Diamond Princess doznajemo da će se jedan hrvatski državljanin u Hrvatsku vratiti sutra.

Vezani članci Analiza uzoraka na koronavirus, ilustracija Preminulo još šest osoba: Raste broj novozaraženih, sve više ljudi s koronom u bolnici Karantena u Kini, ilustracija Stručnjaci upozoravaju na neočekivanu i vrlo štetnu posljedicu karantene u Hong Kongu

Ostala četiri Hrvata koja su također bila na brodu vratit će se idućih dana. Evo što je na naš upit o tome reklo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

"Uz brzu koordinaciju s europskim partnerima, osigurana je repatrijacija tijekom sutrašnjeg dana - vodeći računa primarno o sigurnosti i zdravlju hrvatskog državljanina.
MVEP izražava zahvalnost japanskim, talijanskim, njemačkim i slovenskim vlastima, na organizaciji povratka hrvatskog državljanina. Veleposlanstvo RH u Tokiju nastavlja pružati svu konzularnu pomoć i potporu ostalim hrvatskim državljanima kako na kruzeru Diamond Princess, tako i diljem Japana", stoji u odgovoru ministarstva.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju