Napad na autobus (Screenshot: Facebook)
Napad na autobus (Screenshot: Facebook)

Testovi na opojnu drogu pokazali su da je 29-godišnjak koji je u nedjelju demolirao Prometov autobus u Sv. Kaji, bio pod utjecajem amfetamina.


Večer prije no što je svoj bijes iskalio na nedužnom autobusu bio je na partyju u Solinu, gdje je, pretpostavlja se, konzumirao sintetičke droge, nakon čega je imao psihotičnu reakciju. Do daljnjega će biti zadržan na Odjelu psihijatrije KBC-a Split jer se smatra opasnim za okolinu. 

Vezani članci Hayden Panettiere i Brian Hickerson (Foto: Profimedia) Prijatelji se boje za život ponovno pretučene glumice koja i dalje ne želi otići od nasilnog partnera Dan nakon napada u gradu Hanauu Detalji masakra u Njemačkoj: Napadač iz Hanaua ekstremni je desničar, ubio je i vlastitu majku, među žrtvama i trudnica

Slobodna Dalamacija doznaje da će ga se, nakon što mu se stabilizira stanje, otpustiti na liječenje te će tek tada policija moći provesti kriminalističku obradu. Zbog neubrojivog stanja muškarca to nije bilo odmah moguće. 

Problemi s kontrolom bijesa 

Doznaje se i kako je 29-godišnjak neposredno prije demoliranja autobusa 15 dana bio u pritvoru zbog nasilja u obitelji. Razbijao je ulazna vrata stana jednog od svojih roditelja, nakon čega mu je prekršajni sud odredio pritvor. 

Probleme s drogom navodno ima otprije, već više od pet godina, kada mu je i dijagnosticirana klinička depresija. Kod 29-godišnjaka se s vremenom razvila politoksikomanija, tj. istodobna ovisnost o nekoliko narkotika, uključujući i alkohol. Do sada je već jednom bio zaprimljen na psihijatriji splitske bolnice.

U nedjelju ujutro hospitaliziran je pod dijagnozom akutne psihotične reakcije zbog konzumacije droge, nakon što su testovi urina pokazali da je uzeo amfetamine.

Podsjetimo, mladić je u kratkim rukavima mahnito pokušavao zaustaviti automobile, nakon čega je istrgnutim brisačem napao autobus, a pri svemu tome govorio je nesuvisle stvari. Srećom, ni vozač ni putnici nisu zadobili ozljede.