HGSS na Platku
HGSS na Platku Foto: Damir Skomrl

Poznati su novi detalji napada na poznatom skijalištu Platak. Jedan od napadača fizički je nasrnuo na gorske spašavatelje i djevojku.


Pojavile su se nove informacije o tučnjavi na skijalištu Platak u okolici Rijeke koja se dogodila u nedjelju oko 20:10. Sve je opisao jedan od gostiju koji je bio te večeri u X baru.

Vezani članci Tučnjava na Platku - 2 Svjedok brutalnog napada na Platku: "HGSS-ovac ide prema bazi, dvije osobe mu prilaze, u jednom trenutku ga osoba u bijeloj jakni jako udara u glavu" Marko Andrić Pročelnik riječke stanice HGSS-a: "U cijeloj priči, koliko sam čuo, postoji i druga snimka koja u potpunosti opisuje događaj"

Trojica mladića koja su poslijepodne bila u X baru ispred bara su u snijegu vježbali MMA. Nakon toga odlučili BMW-om driftati na stazi u neposrednoj blizini baze HGSS-a. BMW je vrlo brzo zapeo u snijegu, pa su ga putnici iz automobila pokušali izvući guranjem i otkopavanjem, ali nisu u tom naumu uspjeli.

Članovi HGSS-a također su bili u X baru, a jedan od njih pošao je na spavanje. Kada je ostavio skije i krenuo prema ulazu u bazu HGSS-a pored ulaza na žičaru, mladić i djevojka iz BMW-a zabranili su mu prolaz i od njega tražili da im motornim sanjkama izvuče automobil iz snijega. HGSS-ovac im je rekao da to ne može i da ide na spavanje. Mladić ga je nakon toga nokautirao te je HGSS-ovac ostao ležati u nesvijesti.

Incident je vidio jedan od gostiju u X baru i potrčao je u pomoć te maknuo napadača od ozlijeđenog HGSS-ovca. Mladić se zbog toga naljutio te je počelo naguravanje, a ubrzo su mu se pridružila i druga dvojica iz BMW-a.

Onda je dotrčao i drugi član HGSS-a u pomoć, ali je i on dobio snažan udarac u glavu i završio na podu. Situacija je eskalirala jer se prvi ozlijeđeni član HGSS-a probudio i sjeo. Dok je pokušavao doći k sebi od prvog udarca, zaradio je novi - s leđa nogom u glavu.

HGSS na Platku HGSS na Platku (Foto: Damir Skomrl)

Najbliži pomagači navodno su mu pokušali izvući jezik, a istovremeno su prvog koji je istrčao u pomoć napala dvojica iz BMW-a. Počela su ga udarati šakama, onda su ga bacila na pod i nastavili cipelariti.

Jedna žena htjela je zaustaviti napad, ali dobila je četiri udarca šakom u glavu i također pala. Mladići, obojica teža od sto kila, nastavili su cipelariti pomagača cijelo vrijeme vičući: "Mi smo borci! Znate vi tko smo mi." Stigla je hitna pomoć po teško ozlijeđenog HGSS-ovca, a nakon toga i policija, koja je odvela trojicu napadača.

Trojac je pušten iz pritvora. Kako doznaje Novi list, HGSS-ovac koji je bio prva žrtva napada dobio je potres mozga i ozljedu vratne kralježnice te se ne sjeća incidenta.

Muškarac koji je prvi krenuo u pomoć ostao je sa slomljenom rukom, a žena koja je htjela zaustaviti napad ima unutarnje krvarenje u plućima. Navodno postoji i snimka cjelokupnog događaja i traje 20-ak minuta, a policija je koristi za svoju istragu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju