Energiju za svoje javne istupe predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović dobivat će i iz delicija koje jede na Pantovčaku - pokazuje to plan za trošenje više od 800.000 eura budžeta Ureda Predsjednika. Na stolovima rezidencije naći će se svježe voće i povrće, bit će finog mesa, ali i kvalitetne ribe. Pit će se manje kave, više će se trošiti na cvijeće. Jedna stavka je posebno zanimljiva, a detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Anja Perković.

Galerija Plan nabave Ureda predsjednika - 1 Plan nabave Ureda predsjednika - 2 Plan nabave Ureda predsjednika - 3 +1 Plan nabave Ureda predsjednika - 4

Na Pantovčaku su za ovu godinu troškovi dogovoreni. Meso, riba, voće i povrće, piće - neće sve to predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović sam pojesti i popiti. Valja dočekati i uvažene goste.

Sve mora biti uredno bez obzira na vremenske uvjete pa će za usluge čišćenja Ured u iduće dvije godine izdvojiti gotovo 40.000 eura.

Ali najveći trošak je izrada odlikovanja teška 80.000 eura, a tu su i pripadajuće kutije za koje će se izdvojiti 5000 eura.

Na gorivo će biti potrošeno 6200, oko 500 eura mjesečno, a sve koji dolaze na Pantovčak dočekat će i nove zastave što je oko 9000 eura.

Zanimljivo je da se ne zna koliko će otići na vino i žesticu, a koliko na sokove. Sve to stavljeno je u zbirni budžet od 10.700 eura. Za kavu ili čaj predviđeno je 6000 eura što je ušteda od 500 eura u odnosu na lani, a nabavit će se i manje mlijeka za 50 eura.

Na nekim stvarima ipak se ne može štedjeti. Meni svečanih večera na Pantovčaku sastoji se od najkvalitetnijih namirnica. Od svježeg voća i povrća do mesa i mesnih proizvoda za koje je previđeno 24.000 eura, a riba je posebna stavka – 16.000 eura što je povećanje za više od 3000 eura.

Zoran Milanović Pogledajte koliko će Pantovčak spiskati na kavu i alkohol: Objavljen plan nabave Ureda predsjednika

Zoran Milanović Promjene na Pantovčaku: Milanović ima novog savjetnika za obranu

Više tisuća eura ostavljeno je za održavanje, soboslikarske radove, građevinske popravke.

Dosta velik iznos planiran je za cvijeće - gotovo 26.000 eura, a koje će točno cvijeće krasiti Pantovčak i uljepšavati predsjedniku radne dane - bude li se držao želja prve dame mogla bi to biti i perunika.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju