Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DONOSI DNEVNIK NOVE TV

Na što Milanović troši novac poreznih obveznika? Od ribe do cvijeća, sve za ukupno više od 800.000 eura

Aktualno Galerija Plan nabave Ureda predsjednika - 1 Plan nabave Ureda predsjednika - 1 Foto: DNEVNIK.hr Plan nabave Ureda predsjednika - 2 Plan nabave Ureda predsjednika - 2 Foto: DNEVNIK.hr Plan nabave Ureda predsjednika - 3 Plan nabave Ureda predsjednika - 3 Foto: DNEVNIK.hr Plan nabave Ureda predsjednika - 4 Plan nabave Ureda predsjednika - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Plan nabave Ureda predsjednika - 5 Galerija 1/5 >>
Energiju za svoje javne istupe predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović dobivat će i iz delicija koje jede na Pantovčaku - pokazuje to plan za trošenje više od 800.000 eura budžeta Ureda Predsjednika. Na stolovima rezidencije naći će se svježe voće i povrće, bit će finog mesa, ali i kvalitetne ribe. Pit će se manje kave, više će se trošiti na cvijeće. Jedna stavka je posebno zanimljiva, a detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Anja Perković.

Na Pantovčaku su za ovu godinu troškovi dogovoreni. Meso, riba, voće i povrće, piće - neće sve to predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović sam pojesti i popiti. Valja dočekati i uvažene goste.

Sve mora biti uredno bez obzira na vremenske uvjete pa će za usluge čišćenja Ured u iduće dvije godine izdvojiti gotovo 40.000 eura.

Ali najveći trošak je izrada odlikovanja teška 80.000 eura, a tu su i pripadajuće kutije za koje će se izdvojiti 5000 eura.

Na gorivo će biti potrošeno 6200, oko 500 eura mjesečno, a sve koji dolaze na Pantovčak dočekat će i nove zastave što je oko 9000 eura.

Zanimljivo je da se ne zna koliko će otići na vino i žesticu, a koliko na sokove. Sve to stavljeno je u zbirni budžet od 10.700 eura. Za kavu ili čaj predviđeno je 6000 eura što je ušteda od 500 eura u odnosu na lani, a nabavit će se i manje mlijeka za 50 eura.

Na nekim stvarima ipak se ne može štedjeti. Meni svečanih večera na Pantovčaku sastoji se od najkvalitetnijih namirnica. Od svježeg voća i povrća do mesa i mesnih proizvoda za koje je previđeno 24.000 eura, a riba je posebna stavka – 16.000 eura što je povećanje za više od 3000 eura.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Plan nabave Pogledajte koliko će Pantovčak spiskati na kavu i alkohol: Objavljen plan nabave Ureda predsjednika

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Lozančić ostaje Promjene na Pantovčaku: Milanović ima novog savjetnika za obranu

Više tisuća eura ostavljeno je za održavanje, soboslikarske radove, građevinske popravke.

Dosta velik iznos planiran je za cvijeće - gotovo 26.000 eura, a koje će točno cvijeće krasiti Pantovčak i uljepšavati predsjedniku radne dane - bude li se držao želja prve dame mogla bi to biti i perunika.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene