Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bliže se još jedni izbori

Hoće li se Marija Selak Raspudić kandidirati za predsjednicu? Nino Raspudić: "Ne mogu to potvrditi, ali..."

Nino Raspudić
Nino Raspudić Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Nino Raspudić rekao je da je kandidatura Marije Selak Raspudić na predsjedničkim izborima vrlo izvjesna.

Nezavisni zastupnik Nino Raspudić poručio je u petak kako je kandidatura saborske zastupnice i njegove supruge Marije Selak Raspudić na predsjedničkim izborima vrlo izvjesna, istaknuvši da bi bila izvrsna predsjednica jer je dobro upoznata i aktivna u područjima vanjskih poslova i vojske.

"Vidimo da se pomalo zahuktava kampanja za predsjedničke izbore, bilo je upita oko kandidature Marije Selak Raspudić, ne mogu je još kategorički potvrditi, ali je ona vrlo izvjesna. Čitav niz ljudi koji se pridružuju toj priči i s kojima razgovaramo smatraju da bi ona bila izvrsna predsjednica Republike iz niza razloga", kazao je zastupnik novinarima u Saboru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prebila nastavnicu u Beogradu Cure detalji o nasilnoj majci, kojoj nije prvi put: Bivša je odbojkašica, obitelj posjeduje odbojkaški klub i hotel, a iza sebe ima dva braka

Ističući kako se dvije osnovne ovlasti predsjednika Republike tiču vanjskih poslova i vojske, Raspudić navodi kako je Selak Raspudić itekako upoznata s tom tematikom i aktivna u tim segmentima.

"Marija je već pet godina voditelj projekta na Sveučilištu u Oxfordu. Dugi niz godina je vanjski predavač na ratnoj školi Josip ban Jelačić Vojnog učilišta dr. Franjo Tuđman, gdje je među najviše ocijenjenim predavačima, tako da je godinama aktivno sudjelovala u obrazovanju naših najviših vojnih časnika", naveo je.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Mirovni prijedlog? Putin objavio dva uvjeta za početak pregovora s Ukrajinom, poslao poruku Zapadu

Obzirom da trenutno počinje Europsko prvenstvo, a onda slijedi i vrijeme godišnjih odmora, Raspudić kaže kako bi konačna odluka o kandidaturu trebala biti poznata nakon 1. rujna. Nije htio prejudicirati tko će stati uz Selak Raspudić i podržati njenu kandidaturu, no istaknuo je kako kao nezavisni zastupnici u Saboru djeluju unutar Kluba s Darijem Zurovcem i njegovom strankom Fokus.

"To vrlo lijepo funkcionira, a razgovarali smo i s nekim akterima koji su ranije bili u suradnji s Fokusom, poput stranke Republika, ali i cijelim nizom stručnih i javnih osoba", rekao je.

Pročitajte i ovo Ivan Selak skok iz aviona VIDEO Pogledajte nevjerojatnu snimku našeg ratnog pilota: "Kad stvari krenu malo u krivom smjeru..."

Upitan kako će financirati predsjedničku kampanju obzirom da nemaju stranku koja bi stala iza nje nakon što su napustili Most, Raspudić ističe da na predsjedničkim izborima novac nije najbitniji već "uvjerljivost, medijska vidljivost, argumentiranost i ugled". Navodi u tom kontekstu i primjer HDZ-a.

"Ja sam se s HDZ-ovcima našao i oni su opsjednuti da 'skinu' Milanovića, ali problem HDZ-a je što imaju novac, strukturu, teren, ali nemaju kandidata, a mi nemamo novac i strukturu, ali imamo kandidata. Tamo gdje je kandidat, naći će se i potpis, prošlo je vrijeme masovnih skupova, okretanja volova, plaćanja glazbenih zvijezda, danas je manje-više sve digitalna vidljivost", poručio je.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene