Matea Anaković visoka je oko 160 cm, srednje je tjelesne građe, duge ravne kestenjaste kose, a u trenutku kad je otišla iz stana bila je odjevena u majicu tirkizne boje, plave traperice izrezane s prednje strane, ispod kojih je imala crne tajice.

Galerija


U potrazi za nestalom 17-godišnjakinjom, policija pregledava snimke nadzornih kamera s različitih lokacija u gradu. Obavljeni su i razgovori s poznanicima i osobama koje se mogu dovesti u vezu s nestankom, a u fokusu istrage je bijeli automobil u koji je, prema iskazu svjedoka, djevojka ušla u petak popodne na šibenskom Baldekinu.

Vezani članci Očevid nakon pucnjave u Sesvetama - 1 Pucnjava u Sesvetama: Muškarac ranjen, hitno je prevezen u bolnicu. Privedeno petero ljudi Pripreme za popis stanovništva - 5 Policija upozorava građane: Već su se pojavili lažni popisivači stanovništva, prave ćete ovako prepoznati

Reporter Dnevnika Nove TV Šime Vičević razgovarao je s njezinim roditeljima telefonom. Kažu da je dosad dva puta odlazila od kuće, ali je bila pronađena u svega nekoliko sati.

Njihove sumnje su različite, a spominju i kontakte putem društvenih mreža kao jedan od mogućih uzroka nestanka. Policijska istraga proteklih dana išla je i do skradinskog područja, ali bezuspješno. S obzirom na to da je ovo šesti dan nestanka, raste i uznemirenost. Policija poziva sve koji imaju bilo kakve informacije o nestanku da ih jave na 192.

Sedamnaestogodišnja Šibenčanka Matea Anaković nestala je prije šest dana i otad traje velika potraga za njom. U petak popodne njezin je djed, inače domar u Medicinskoj školi koju Matea pohađa, nazvao njezinu majku i rekao joj da se Matea nije pojavila na nastavi. Nakon što ju obitelj nije uspjela naći u gradu, policiji su u petak navečer prijavili nestanak.

Mateina majka Maja Anaković za ŠibenikIN ispričala je da je poznanik obitelji vidio Mateu kako ulazi u bijeli automobil ispred zgrade na Baldekinu u kojoj obitelj živi. Uz to, kazala je i da je Matea izvadila karticu iz svog mobitela i ostavila ju kod kuće.

"Raspolažemo određenim informacijama koje provjeravamo u razgovoru s ljudima i izuzimanjem snimki videonadzora s mjesta za koje smatramo da bi mogla dati neki rezultat. Aktivno radimo na potrazi već šesti dan", rekli su u šibenskoj policiji.

Matea Anaković visoka je oko 160 cm, srednje je tjelesne građe, duge ravne kestenjaste kose, a u trenutku kad je otišla iz stana bila je odjevena u majicu tirkizne boje, plave traperice izrezane s prednje strane, ispod kojih je imala crne tajice. Nosila je zlatno-crne Skechers tenisice i sa sobom je imala crni ruksak marke Adidas.

Iz policije mole sve građane da ako imaju bilo kakve informacije da se jave u najbližu policijsku postaju ili na broj 192.