Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tko rano rani...

Neočekivani zaplet u Saboru zbog - kašnjenja na posao: "Ništa, nažalost fale dva zastupnika"

U Saboru je neočekivano zapelo na izglasavanju zamjene za Sunčanu Glavak koja je postala zastupnica u Europskom parlamentu, pa je na njeno mjesto trebao doći Dražen Srpak. No, na izglasavanje odluke čekalo se gotovo tri minute jer u dvorani nije bilo dovoljno zastupnika.

Inače rutinsko izglasavanje zamjene u saborskim klupama jutros se u Saboru neočekivano zakompliciralo zbog - nedostatka ruku. 

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Hrvatski sabor Mimo plaće Saborski zastupnici u tri mjeseca potrošili 247.000 eura: Na jedno je otišlo najviše novca

HDZ-ovu Sunčanu Glavak, koja je postala zastupnica u Europskom parlamentu, u Saboru je trebao zamijeniti Dražen Srpak, gradonačelnik Murskog Središća. Ovu je odluku trebalo i formalizirati pritiskom gumba "za", pa su to zastupnici pokušali učiniti na samom početku sjednice. A onda se pojavio problem. 

"Četiri još fali", ustanovio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković, zatraživši od svojih stranačkih kolega da pozovu one koji su možda u blizini sabornice. Naime, za izglasavanje odluke potrebna je natpolovična većina svih zastupnika, odnosno njih 76, a u dvorani ih se nešto iza 10 ujutro uspjelo skupiti svega 72.

Nakon minutu, dvije, kapnulo je još dvoje zastupnika, pa se činilo da će i Jandroković odgoditi izglasavanje. "Ništa, nažalost fale dva zastupnika", počeo je Jandroković, no onda je ipak stiglo pojačanje. Posljednja je stigla HDZ-ova Grozdana Perić i spasila stvar, pa je Sabor ipak dobio novog zastupnika. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene