Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mirjana Pukanić: 'Moj muž je samo bahata kukavica'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
- Ne znam zašto svi šute, zašto se svi boje moga supruga, zašto se tresu na spomen njegovog imena. On je u stvari, bahata kukavica. Ma kakva mafija, njega da netko dvaput ošamari on bi pobjegao, rekla je Mirjana Pukanić u razgovoru za emisiju '10 do 8'.

Mirjana Pukanić izjavila je i da je tražila pomoć od predsjednika Stjepana Mesića, kojeg poznaje već godinama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Crkva protiv prava homoseksualcima na usvajanje djece Slika nije dostupna Pobuna zatvorenika u Požegi

- Pokušala sam ga kontaktirati da smiri mog supruga, da ga urazumi da se rastanemo kao ljudi. On je često naglašavao da sam ja njegova golubica, Slavonka, a sada me je zaboravio, valjda štiti Ivu. Ne znam otkud najednom takvo veliko prijateljstvo.

Na pitanje strahuje li za svoj život, jer jednom mora otići sa sigurne adrese, pogotovo s obzirom na to da su na njezinog supruga već pucali, Mirjana Pukanić odgovorila je niječno.

- Ne znam zašto su na njega pucali, ako jesu meni je žao, ali ja s tim nemam veze. Meni je najvažnije da sam se maknula iz atmosfere straha jer kada svaki dan živite u strahu, to je gore nego da vas netko izravno ubije. Ne bojim se za svoj život.

Mirjana Pukanić kaže kako kod sebe, na sigurnoj adresi na kojoj boravi, nema nikakvih dokumenata, pa čak ni osobne i zdravstvene iskaznice te putovnice. Ima tek 200-tinjak eura.

- To je sve kod moga muža, on to pokazuje kao trofej, valjda misli da ću ja pobjeći negdje, kaže Mirjana Pukanić, a na pitanje bi li se ikada vratila suprugu odlučno je odgovorila da ne bi.

Na pitanje kakav joj je život na sigurnoj adresi, odgovorila je kako je to siguran život, no da nije bajka.

- Ali ni život nije bajka. Ja sam uvijek živjela u velikom luksuzu koji je bio temeljen na velikom radu moje mame. Ali, sigurna sam da ću kad-tad doći do svoga, parnica će se provesti, a ja ću svoj dio dobiti, kaže Mirjana Pukanić, ali nije mogla procijeniti kolika je zapravo imovina u pitanju.

- Sigurno je velika.

Komentirajući svoju hospitalizaciju u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče te ocjene svoje liječnice da ima ozbiljnih psihičkih problema, odgovorila je da bi liječnica trebala sebe samu priupitati za svoje psihičke probleme.

- Ali i cijela ova država ima psihičke probleme. Moja hospitalizacija bila je monstruozna. Moja prava i slobode potpuno su povrijeđeni. Moja liječnica mene nije vidjela godinu i pol dana, pa kako onda može izdati uputnicu ili kako može liječnica Hitne pomoći doći u moj stan i histerizirati da moram poći s njom, da se moram liječiti.

Smatra da ona sama zapravo i nije toliko bitna u svemu tome, da je to samo vijest koja dođe i prođe, no većim problemom drži što su takve stvari uopće moguće u ovoj, kako ju je nazvala, 'banana republikom'. 

- Bila sam s teškim bolesnicima i svašta sam vidjela. I u listopadu kada je moje liječenje također inscenirao moj muž, odjel na kojem sam bila bio je tri tjedna zatvoren. Vezali su me za krevet, samo sam ležala i gledala u strop, pitajući se što ja tu radim. Svi su me uvjeravali da imam bipolarni afektivni poremećaj, no jedna je iskusna liječnica nakon što je pogledala moj psihotest, zaključila da su rezultati u potpunoj suprotnosti s mojom dijagnozom i zapitala se što ja radim ovdje.

- Razočarale su me sve institucije, ali najviše Ministarstvo zdravstva. Ono što sam pročitala u novinama najobičnije su nebuloze, bijedne ispprike, kaže Mirjana Pukanić te dodaje da da razrješuje sve mjerodavne institucije obveze čuvanja tajne i traži sa de njezina dijagnoza objavi javno.

- Neka kažu otvoreno svoje mišljenje, zašto se boje tog Pukanića, pa tko je on, pita se.

O slučaju se u emisiji izjasnila i koordinatorica udruge B.a.B.e. Sanja Sarnavka, Hrvatska liječnička komora i drugi.

Više u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene