Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tko ne preda zahtjev za osobnom iskaznicom u roku 15 dana od isteka stare, dobit će kaznu u iznosu 3000 kuna.


U roku od 15 dana od isteka osobne iskaznice, morate predati zahtjev za izradom nove, u protivnom će vas dočekati kazna u iznosu 3000 kuna. Dakle, ukoliko čekate dulje od 15 dana da u policiji predate zahtjev za novom osobnom, službenica na šalteru će vas uputiti dežurnom policajcu koji će vam ispisati kaznu. kaznu morate platiti u roku od 8 dana i tek onda ćete moći ponovno predati zahtjev za izdavanjem osobne.

>> Evo kako moraju izgledati fotografije za BIOMETRIJSKE dokumente

Vezani članci Policija na autocesti, ilustracija Vozio pijan i unatoč zabrani vožnje pa još i ignorirao policiju: Nakon triježnjenja završio iza rešetaka Dominik Kolobarić - 2 Drama u policijskoj postaji u Zagrebu: Došao po osobnu, a tamo ga priveli i prijetili kaznom od 15.000 kuna

Sve se to izvodi u skladu za Zakonom o osobnoj iskaznici. U PU istarskoj u Puli nalog za takvim postupanjem stigao je u četvrtak te je isti dan građanima izdano desetak takvih kazni.

Glasnogovornica PU Istarske Nataša Vitasović potvrdila je za Hrvatski radio da će se kazne u navedenim slučajevima doista izdavati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook