Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"VRATILI STE MI VJERU U DOBRO"

Oduševila je "kazna" za nepropisno parkiranje. I nije jedina: "Možda smo te malo scimali..."

Objava u Facebook grupi Gajnice jučer, danas, sutra
Objava u Facebook grupi Gajnice jučer, danas, sutra Gajnice jučer, danas, sutra/Screenshot
Aktualno Galerija Objava u Facebook grupi Gajnice jučer, danas, sutra Objava u Facebook grupi Gajnice jučer, danas, sutra Foto: Gajnice jučer, danas, sutra/Screenshot Objava u Facebook grupi Gajnice jučer, danas, sutra Objava u Facebook grupi Gajnice jučer, danas, sutra Foto: Facebook grupa Gajnice jučer, danas, sutra Parkiranje Parkiranje Foto: Facebook/Screenshot Loše parkiranje (Foto: thechive.com) - 20 Loše parkiranje (Foto: thechive.com) - 20 Foto: thechive.com +0 Objava u Facebook grupi Gajnice jučer, danas, sutra Galerija 1/5 >>
Članicu grupe Gajnice jučer, danas, sutra na Facebooku oduševila je poruka koju joj je netko nepoznat ostavio na automobilu. "Ova poruka je poticaj da ne budemo susjedu najveći neprijatelj nego da se ujedinimo u osveštavanju ovog problema", stoji u poruci.

"Ovim putem se želim zahvaliti osobi koja mi je ostavila ovu kaznu na autu. Prvo sam ju rezignirano skinula, a onda počela čitati. Moj naklon tko god bio, vratili ste mi vjeru u dobro. Da sam doživjela izraz ljudskosti, razumijevanja i pozitivnih promjena na ovako kreativan i lijep način na današnji dan na pragu svog dugogodišnjeg doma, suza u oku. Svaka čast ❤️", napisala je Ana Siročić u grupi Gajnice jučer, danas, sutra na Facebooku nakon što je na automobilu našla poruku.

Objava u Facebook grupi Gajnice jučer, danas, sutra Objava u Facebook grupi Gajnice jučer, danas, sutra Foto: Gajnice jučer, danas, sutra/Screenshot

U grupi na Facebooku objavila je fotografiju "kazne" koju je dobila: 

"Ne, ovo nije kazna za nepropisno parkiranje, a nisu ni ljutite poruke vašeg susjeda! Možda smo te malo scimali, ali sada ti je barem malo lakše, zar ne? Takav osjećaj olakšanja trebamo imati svaki dan znajući da naši susjedi nisu sitničavi i zlopamtivi. Naime, svi smo upoznati s problemom nedostatka parkinga u našem kvartu. I unatoč tome mnogi od nas izražavaju svoju sitničavost.

Fotkamo susjede i njihove automobile, izrugujemo se na društvenim mrežama ili još gore, kidamo retrovizore, kidamo brisače, oštećujemo automobile i na vjetrobran ostavljamo poruke s ružnim rječima. Ova poruka je upravo suprotna od svega toga.

Ova poruka je molba i poticaj da ne budemo sitničavi ukoliko nam nečiji automobil zaista ne radi problem. Ova poruka je poticaj da ne budemo susjedu najveći neprijatelj nego da se ujedinimo u osveštavanju ovog problema prema Gradu Zagrebu, jer jedino skupa, bez sitničavosti, možemo život u našem kvartu učiti ugodnijim mjestom za suživot svih nas", napisano je u poruci koja ju je dočekala na automobilu. Istu "obavijest" dobio je još jedan susjed. 

Objava u Facebook grupi Gajnice jučer, danas, sutra Objava u Facebook grupi Gajnice jučer, danas, sutra Foto: Facebook grupa Gajnice jučer, danas, sutra

Naime, Ana živi u Gajnicama u Ulici Mahatme Gandhija, u kojoj stanari muku muče s parkingom. 

Ispričala nam je kako je u toj ulici normalno da se parkira na pločnik. 

"Tamo se se svi nepropisno parkiraju, parkiramo kako možemo. Unazad godinu dana nisu nam stizale kazne, ali sad su počele pa prestale, ali mi nemamo izbor…

Dok se ne riješi problem, nek nam se dopusti da parkiramo kako god želimo. Nek nam se da živjeti jer zaista nikome ne treba trošak od 150 kuna. I pred kućom si, gdje ćeš ostaviti automobil? Ovo je lijepa gesta", kazala nam je oduševljena razumijevanjem susjeda. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene