Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osumnjičeni u aferi HFP ostaju u pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda odlučio je popodne na 24 sata zadržati u pritvoru šestoricu osumnjičenih za korupciju u Hrvatskom fondu za privatizaciju, doznaje se od glasnogovornika suda Krešimira Devčića.

USKOK sutra do 5,45 sati, kada istječe 24-satno zadržavanje, treba podnijeti istražni zahtjev i mogući prijedlog za određivanje pritvora, rekao je Devčić.

Pročitajte i ovo Peruanska predsjednica Dina Boluarte Drama u Peruu Šest ministara podnijelo ostavku, razotkrili ih Rolexi: Predsjednica je pod istragom, sumnja se na korupciju Slika nije dostupna Objavljen identitet uhićenih u aferi HFP

>> Objavljen identitet uhićenih u aferi HFP

>> Počelo ispitivanje uhićenih iz HFP-a

>> 'Ako su zakazali ministri, moraju van iz Vlade'

U tom slučaju istražni sudac Boris Ivančić osumnjičenike može zadržati još 72 sata u pritvoru, te u tom roku treba odlučiti o istražnom zahtjevu i prijedlogu za pritvorom.

Devčić je rekao da osumnjičenicima nije mogao biti određen dulji pritvor jer su bili zadržani i na policiji.

Šestorica osumnjičenih Josip Matanović, Robert Peša, Ivan Gotovac, Igor Petlevski, Asja Piplović i Mladen Jandriček dovedeni su na sud jutros u 5,45 sati, a odvojeno su preslušavani od 10 do 14 sati.

Riječ je o trojici potpredsjednika HFP-a Matanoviću, Peši i Gotovcu; Petlevski je u Fondu, kako pišu mediji, zadužen za prodaju nekretnina, a Asja Piplović, odvjetnica iz Buja, i njezin suradnik Jandriček posredovali su među osobama u Fondu.

Osumnjičenici su se na preslušanju očitovali o krivnji. Neki od njih iznosili su obrane, neki su to odbili, a preostali su samo kratko rekli da se ne osjećaju krivima, kazao je Devčić.

Uz šestoricu preslušanih USKOK još tereti Svjetlana Stanića koji je u bijegu i Jurja Parazajdera koji je u bolnici jer mu je pozlilo. 

Devčić je rekao da će Parazajder biti ispitan čim to bude moguće s obzirom na njegovo zdravstveno stanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene