Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda odlučio je popodne na 24 sata zadržati u pritvoru šestoricu osumnjičenih za korupciju u Hrvatskom fondu za privatizaciju, doznaje se od glasnogovornika suda Krešimira Devčića.


USKOK sutra do 5,45 sati, kada istječe 24-satno zadržavanje, treba podnijeti istražni zahtjev i mogući prijedlog za određivanje pritvora, rekao je Devčić.

Vezani članci Tomislav Tomašević Tomašević otkrio da im je preminuli poduzetnik dvaput banuo u gradske urede: Dnevnik Nove TV doznao detalje Mislav Kolakušić - 4 Gdje je nestao Mislav Kolakušić? "Nije dobro kada radite protiv svoje zemlje, ni u jednoj situaciji"

>> Objavljen identitet uhićenih u aferi HFP

>> Počelo ispitivanje uhićenih iz HFP-a

>> 'Ako su zakazali ministri, moraju van iz Vlade'

U tom slučaju istražni sudac Boris Ivančić osumnjičenike može zadržati još 72 sata u pritvoru, te u tom roku treba odlučiti o istražnom zahtjevu i prijedlogu za pritvorom.

Devčić je rekao da osumnjičenicima nije mogao biti određen dulji pritvor jer su bili zadržani i na policiji.

Šestorica osumnjičenih Josip Matanović, Robert Peša, Ivan Gotovac, Igor Petlevski, Asja Piplović i Mladen Jandriček dovedeni su na sud jutros u 5,45 sati, a odvojeno su preslušavani od 10 do 14 sati.

Riječ je o trojici potpredsjednika HFP-a Matanoviću, Peši i Gotovcu; Petlevski je u Fondu, kako pišu mediji, zadužen za prodaju nekretnina, a Asja Piplović, odvjetnica iz Buja, i njezin suradnik Jandriček posredovali su među osobama u Fondu.

Osumnjičenici su se na preslušanju očitovali o krivnji. Neki od njih iznosili su obrane, neki su to odbili, a preostali su samo kratko rekli da se ne osjećaju krivima, kazao je Devčić.

Uz šestoricu preslušanih USKOK još tereti Svjetlana Stanića koji je u bijegu i Jurja Parazajdera koji je u bolnici jer mu je pozlilo. 

Devčić je rekao da će Parazajder biti ispitan čim to bude moguće s obzirom na njegovo zdravstveno stanje.