Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tajno glasanje u Saboru

Dosadašnja šefica Povjerenstva Novaković: "Zatvaram priču, odluka mi nije veliko iznenađenje"

Dosadašnja čelnica Povjerenstva za sukob interesa Nataša Novaković izjavila je u petak nakon izbora nove predsjednice tog tijela, njezine protukandidatkinje Aleksandre Jozić Ileković, da ta odluka nije veliko iznenađenje i da je na nju bila spremna.

Nova predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa je, kao što se i očekivalo, postala Aleksandra Jozić Ileković, dosadašnja članica Povjerenstva. Dobila je 78 glasova.

Dosadašnja predsjednica Nataša Novaković dobila je 50 glasova. Ustvrdila je kako je Povjerenstvo prošlih pet godina bilo neovisno tijelo i nema nikakvih ograda oko toga kako su radili svoj posao.

"Povjerenstvo je", kazala je, "radilo dobro svoj posao unatoč odlukama koje je sud poništio". Dodala je da nisu poništene sve, već dio odluka koje su osam godina bile potvrđivane.

Pročitajte i ovo Sabor Izglasala većina Sabor donio novi Zakon o obnovi, Benčić: "Sada više nema alibija, ako vidimo da se obnova ne kreće - svi morate dati ostavku"

"Što se mene tiče, zatvaram priču, nije mi odluka veliko iznenađenje. Budući da odluke nose posljedice, spremna sam snositi posljedice za odluke, nemam potrebu dodatno pojašnjavati. Još sam tri tjedna predsjednica", rekla je Novaković.

Još je tri tjedna predsjednica Povjerenstva, kazala je i dodala da će dočekati nove članove. Novaković, koja je dobila 50 glasova, nije se natjecala i za članicu Povjerenstva pa napušta to tijelo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na teret države Važna promjena za 70.000 građana: Sabor izmijenio cenzus za besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje

Povjerenstvo sa sadašnjim ovlastima postoji 10 godina, a izloženo je stalnom slabljenju ovlasti te će najnoviji saziv imati slabije ovlasti od prethodnih dva kojima su na čelu bile Dalija Orešković i Nataša Novaković.

Novoj predsjednici Povjerenstva za sukob interesa Aleksandri Jozić Ileković zastupnici iz redova lijeve oporbe poručili su kako će morati dokazati da nije izabrana da bi radila po diktatu vladajućih, koji su pokazali da se kvalitetan rad ne cijeni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene