Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Planinska

Suđenje Sanaderu: 'Znali smo da je cijena zgrade u Planinskoj napuhana'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ispitivanjem novih svjedoka među kojima je i bivši član uprave Hrvatskih šuma Božidar Longin nastavljeno je suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Planinska.

Na klupu za svjedoke prvi je sjeo Goran Milasinović, savjetnik Uprave Hypo leasinga za rizike. On je sudu rekao kako su znali da je cijena zgrade u Planinskoj napuhana, ali to nisu dovodili u pitnaje, jer je Ministarstvo regionalnog razvoja bilo spremno platiti taj novac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slučaj 'Planinska' Sanader: Moja obrana i ja tražimo sljedeće... Slika nije dostupna Na snazi posebne mjere PRVI PUT SLOBODAN PRED SUD Obrana došla nespremna - 'Ovome se nismo nadali'

>>Kirin kažnjen s 5 tisuća kuna zbog nedolaska na suđenje Sanaderu

Kasnijom revizijom utvrđeno je da je cijena zgrade oko 3 milijuna eura, a ne 8 kao što je dogovoreno. To ih je, kaže Milasinović, zabrinulo, ali ne i kao činjenica da Ministarstvo regionalnog razvoja više nije izvršavalo obveze, kad ga je preuzeo Pankretić. On je to odbio kad su ga zvali.

Iz Hypo leasinga su zvali i Čobankovića koji je otišao u Ministarstvo poljoprivrede, ponudili mu otpis zateznih kamata i smanjenje redovne kamate, ako njegovo novo Ministarstvo preuzme otplatu, pojasnio je svjedok.

Fiolić priznao predaju provizije Sanaderu

Posljednje ročište održano je u srpnju kada je Sanaderova obrana tražila odgodu zbog zauzetosti oko pisanja žalbe na prvu presudu u aferi Hypo i Ina-Mol kojom je Sanader nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora.

U "slučaju Planinska" Sanaderov suoptuženik Stjepan Fiolić priznao je da je nakon nezakonite kupoprodaje zgrade u Planinskoj bivšem premijeru predao više od 17 milijuna kuna provizije.

Uz Sanadera i Fiolića na optuženičkoj klupi je i Mladen Mlinarević čija je tvrtka "Inženjerski biro" 2009. u procjeni navodno udvostručila vrijednost Fiolićeve zgrade prije nego ju je za 79,9 milijuna kuna kupilo Ministarstvu regionalnog razvoja, čiji je tadašnji čelnik Petar Čobanković, nakon nagodbe s USKOK-om, osuđen na rad za opće dobro (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene