Nastavlja se suđenje aktulanom županu Požeško-slavonske županije Alojzu Tomaševiću. U utorak je na sudu svjedočila njegova sestra, koja je odbila blagodat nesvjedočenja.

Galerija


U utorak je nastavljeno suđenje požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću optuženom za obiteljsko nasilje. Ovaj put javnost nije bila isključena, iako je na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu svjedočila Tomaševićeva sestra Manda Kvaternik, javlja N1.

Vezani članci Alojz Tomašević (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Obrana se žalila: Odgođeno suđenje Alojzu Tomaševiću za obiteljsko nasilje Alojz Tomašević (Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL) Suđenje županu: Sin i snaha Alojza Tomaševića izabrali blagodat nesvjedočenja

''Sve je izmislila i slagala je'', rekla je Kvaternik za Maru Tomašević, županovu suprugu, koja ga je i optužila za zlostavljanje.

''Ne mogu reći da sam ju vidjela plavu i izudaranu. Ja nisam vidjela, ali da je mene provocirala, jest. I njemu je svašta govorila. Zašto me nije zvala ako je bila izudarana?" rekla je na sudu Kvaternik i dodala da je da je Mara Tomašević prijetila i njoj i bratu u njezinu dvorištu, da ga je prozivala zbog ljubavnice i rekla "da će mu oči iskopati".

Kvaternik tvrdi da je Mara Tomašević spominjala i pištolj, a da se to sve događalo nekoliko tjedana tjedna prije izbora za drugi mandat Alojza Tomaševića.

Kvaternik je na sudu rekla da joj se Mara Tomašević nikada nije obratila za pomoć, a istaknula je i da nije primijetila da njezin brat ima problema u braku.

Mandi Kvaternik pitanja je postavljala i Mara Tomašević te ustvrdila da Manda Kvaternik ne govori istinu. Pitala ju je je li došla u dvorište kako bi razgovarali o problemima, na što je Manda Kvaternik odgovorila da nije. Tomašević ju je pitala i koliko je puta dolazila k njima pomoći im da se pomire, a Manda Kvaternik rekla je da nije nikad.

Kako piše N1, Tomašević je kazala da to nije istina te pitala Mandu Kvaternik vjeruje li u Boga, na što je sud intervenirao i zabranio takva pitanja.

Podsjetimo, Tomaševiću se u optužnici stavlja na teret da je od listopada 2015. godine do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući u nakani da omalovaži svoju suprugu govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom, istovremeno je rukama hvatao za vrat i pljuskao, čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva.