Suđenje Alojzu Tomaševiću (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL)
Suđenje Alojzu Tomaševiću (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL)

Na nastavljenom suđenju Alojzu Tomaševiću isključena je javnost zbog svjedočenja članova obitelji, sina Danijela i snahe Božene.


U srijedu je nastavljeno suđenje požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću optuženom za obiteljsko nasilje, a javnost je ovaj put isključena sa suđenja zbog svjedočenja članova obitelji, sina Danijela i snahe Božene, javlja reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić.

Vezani članci Mara Tomašević i Alojz Tomašević (Foto: Pixsell) Supruga župana Tomaševića na vijest da mu ističe zabrana prilaska: "Svejedno mi je, ne bojim se smrti" Slika nije dostupna "Počeo me daviti, gurnuo na radijator...": Zastrašujuća ispovijest supruge HDZ-ova župana

Podsjetimo, Tomaševićev odvjetnik odvjetnik Željko Damjanac na prvom je ročištu zatražio isključenje javnosti iz cijele rasprave zbog zaštite osobnog života optuženika i članova obitelji koji će svjedočiti, no sudac je tada to odbio.

Na prvom ročištu obrana Tomaševićeve supruge Mare zatražila je i novo medicinsko vještačenje, svjedočenje rodbine, među kojima su sin i snaha iz zajedničkog kućanstva. Također su zatražili i uvrštavanje SMS-ova za koje tvrde da ih je Mara sve do sada slala suprugu.

Tomaševiću se u optužnici stavlja na teret da je od listopada 2015. godine do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući u nakani da omalovaži svoju suprugu govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom, istovremeno je rukama hvatao za vrat i pljuskao, čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva.

U optužnici se navodi da je Tomašević suprugu nazivao luđakinjom i ludom kravom, fizički je na nju nasrtao, stiskao je, šamarao i prijetio da će joj rasparati grkljan.

Tereti ga se i da ju je 2. listopada 2017., u nakani da je tjelesno ozlijedi, udarao rukama po glavi, hvatajući je za vrat i nadlaktice, te rukama i nogom snažno odgurnuo, pri čemu je oštećenica zadobila tjelesnu ozljedu.

Tomašević tvrdi da nije kriv i da će to dokazati na sudu.

Mara Tomašević sama je odlučila izaći u javnost i reći što proživljava, no prije toga o svemu je obavijestila i HDZ, čiji je Tomašević bio član.