Suđenje Alojzu Tomaševiću (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL)
Suđenje Alojzu Tomaševiću (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Na nastavljenom suđenju Alojzu Tomaševiću isključena je javnost zbog svjedočenja članova obitelji, sina Danijela i snahe Božene.


U srijedu je nastavljeno suđenje požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću optuženom za obiteljsko nasilje, a javnost je ovaj put isključena sa suđenja zbog svjedočenja članova obitelji, sina Danijela i snahe Božene, javlja reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić.

Vezani članci Mara Tomašević za Provjereno o zlostavljanju - 3 Mara Tomašević ekskluzivno za Provjereno o mučnoj povijesti zlostavljanja: ''Ja sam bećar... to što ponekad dobiješ neku šamarčinu, pa šta je to!'' Mara Tomašević - 2 Emotivna ispovijest Mare Tomašević o godinama zlostavljanja: ''Počeo me je udarati, šamarati. Normalno, ne po licu, da se ne bi tragovi vidjeli nego po glavi, po kosi"

Podsjetimo, Tomaševićev odvjetnik odvjetnik Željko Damjanac na prvom je ročištu zatražio isključenje javnosti iz cijele rasprave zbog zaštite osobnog života optuženika i članova obitelji koji će svjedočiti, no sudac je tada to odbio.

Na prvom ročištu obrana Tomaševićeve supruge Mare zatražila je i novo medicinsko vještačenje, svjedočenje rodbine, među kojima su sin i snaha iz zajedničkog kućanstva. Također su zatražili i uvrštavanje SMS-ova za koje tvrde da ih je Mara sve do sada slala suprugu.

Tomaševiću se u optužnici stavlja na teret da je od listopada 2015. godine do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući u nakani da omalovaži svoju suprugu govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom, istovremeno je rukama hvatao za vrat i pljuskao, čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva.

U optužnici se navodi da je Tomašević suprugu nazivao luđakinjom i ludom kravom, fizički je na nju nasrtao, stiskao je, šamarao i prijetio da će joj rasparati grkljan.

Tereti ga se i da ju je 2. listopada 2017., u nakani da je tjelesno ozlijedi, udarao rukama po glavi, hvatajući je za vrat i nadlaktice, te rukama i nogom snažno odgurnuo, pri čemu je oštećenica zadobila tjelesnu ozljedu.

Tomašević tvrdi da nije kriv i da će to dokazati na sudu.

Mara Tomašević sama je odlučila izaći u javnost i reći što proživljava, no prije toga o svemu je obavijestila i HDZ, čiji je Tomašević bio član.