Jelena Pavičić Vukičević
Jelena Pavičić Vukičević Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević od 28. veljače 2021. obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba do kraja redovnog mandata., u nedjelju poslijepodne stiglo je i službeno priopćenje.


Kako je mandat Milanu Bandiću smrću prestao nakon isteka dvije godine, neće se raspisivati prijevremeni izbori za gradonačelnika, a dužnost gradonačelnika obnašat će zamjenik koji je na kandidaturi za izbor gradonačelnika, bio prvi naveden iza kandidata za gradonačelnika, odnosno Jelena Pavičić Vukičević.

Vezani članci Građani se upisuju u knjigu žalosti za Milana Bandića U srijedu u Zagrebu Dan žalosti: Zastave na pola koplja i bez glazbe na javnim mjestima Jelena Pavičić Vukičević Uz njega od samih početaka: Tko je Bandićeva zamjenica koja će voditi Zagreb do lokalnih izbora

Mandat zamjenici gradonačelnika trajat će do stupanja na dužnost novog gradonačelnika, odnosno do dana prije prvog radnog dana koji slijedi danu objave konačnih rezultata izbora..

"Pročelnica Stručne službe gradonačelnika Andrea Šulentić obavijestila je danas, 28. veljače, ministra pravosuđa i uprave Ivana Malenicu o početku obnašanja dužnosti gradonačelnika od strane Jelene Pavičić Vukičević", kažu u Gradu.

Biografiju Jelene Pavičić Vukičević pročitajte ovdje.