Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jelena Pavičić Vukičević

Uz njega od samih početaka: Tko je Bandićeva zamjenica koja će voditi Zagreb do lokalnih izbora

Upravljanje Gradom Zagrebom do lokalnih će izbora nakon smrti gradonačelnika Bandića preuzet će njegova zamjenica Jelena Pavičić Vukičević.

Jelena Pavičić Vukičević, 46-godišnja profesorica komparativne književnosti uz Bandića je od samih početaka njegove karijere, a kada je Bandić prvi put izabran za gradonačelnika bila je tajnica zagrebačke gradske organizacije SDP-a i zastupnica u Gradskoj skupštini.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SASTANAK VRHA STRANKE Ide li u utrku za zagrebačku gradonačelnicu i tko je zvao hitnu pomoć kada je preminuo Bandić? "Ne znam. Nisam razgovarala s Natalijom Pricom" Slika nije dostupna "kaosa nije bilo" Jelena Pavičić Vukičević komentirala kazne za kršenje mjera na Bandićevu sprovodu, otkrila i tko će platiti kaznu

Tri godine kasnije, 2003 godine., postaje saborska zastupnica, 2008. pročelnica Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, a od 2009. do 2013. godine po prvi put i zamjenica gradonačelnika.

Nakon izlaska iz SDP-a, ona je otišla s Bandićem i kada je pritvoren ostala je na njegovoj strani, organizirala je i prosvjede podrške. Bila je i predsjednica kluba Bandićevih zastupnika.

Drugi put zamjenicom postaje 2017. godine na lokalnim izborima. Jelena Pavičić Vukičević je i potpredsjednica Stranke rada i solidarnosti.

Danas se od bivšeg šefa oprostila u ime svih suradnika, a tijekom obraćanja nije mogla supregnuti suze.

"Hvala svima koji su izrazili sućut, svi ožalošćeni mogu se upisati u knjigu žalosti u poglavarstvu od 12 sati. Nikada nećemo zaboraviti što je uloga gradske uprave. Izgubili smo prvoga od nas. On je živio i umro za ovaj grad, a onaj koji je bez grijeha, neka baci prvi kamen", rekla je. Više pročitaje ovdje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene