Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A tek je počelo

Padaju rekordi, nema straha za sezonu: Najnovije brojke jačaju optimizam

Aktualno Galerija Dina Ćevid - 1 Dina Ćevid - 1 Foto: DNEVNIK.hr Dina Ćevid - 2 Dina Ćevid - 2 Foto: DNEVNIK.hr Dina Ćevid - 3 Dina Ćevid - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Dina Ćevid - 4 Galerija 1/4 >>
Nakon završenog produženog vikenda stvorile su se gužve na državnim granicama. Mnogi koji su spojili Praznik rada s vikendom vraćaju se kući. Kakvo je stanje na cestama provjerila je reporterka Dnevnika Nove TV Dina Ćevid.

Nakon završenog dugog vikenda koji su mnogi spojili s Praznikom rada, došlo je vrijeme za provratak kući. Reporterka Dnevnika Nove TV Dina Ćevid otišla je do naplatne postaje Lučko, na kojoj nije bilo duljih čekanja, i provjerila situaciju na cestama.

"Nakon Uskrsa, prošao je drugi produženi vikend koji su brojni iskoristili za odmor na Jadranu. Već sad mnogi su turistički rekordi oboreni pa je tako od utorka 30. travnja do nedjelje 5. svibnja na naplatnim postajama Lučko ušlo više od 180.000 vozila. To je gotovo 12 posto više nego prošle godine, potvrdili su iz Hrvatskih autocesta", kazala je Ćevid.

"Na sam Praznik rada preko sustava e-visitor registrirano je 250.000 gostiju što je oko 70.000 više nego lani. Tradicionalno najbrojniji gosti bili su Slovenci i Bošnjaci, budući da su njima neradni i prvi i drugi svibnja. Najveće gužve zato su se u nedjelju stvarale pri povratku tih gostiju u matične zemlje, i to na graničnom prijelazu Doljani i Plovanija", kazala je.

Pročitajte i ovo Ljetovanje - 3 Ljeto je sve bliže Mnogi već planiraju godišnji odmor, a čini se da će trebati podebljati budžet: "Pred nama je rekordna sezona"

"Bili su tu i Poljaci, Nijemci i Austrijanci, ali i domaći gosti. Najviše turista za odmor je odabralo Istru i Kvarner te Splitsko-dalmatinsku županiju gdje je u nedjelju ujutro bilo gužvi na trajektnim lukama. Ako je suditi prema ovim dosadašnjim brojkama u predsezoni, nema straha za nadolazeće mjesece", zaključila je Ćevid. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene