Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

zabava od jutra

FOTOGALERIJA Grah, glazba i roštiljanje: Građani širom zemlje slave Praznik rada

Aktualno Galerija Praznik rada na Bundeku Praznik rada na Bundeku Foto: Vedran Peteh/Cropix Praznik rada na Maksimiru Praznik rada na Maksimiru Foto: Lucija Ocko/Cropix Praznik rada na Maksimiru Praznik rada na Maksimiru Foto: Lucija Ocko/Cropix Tomislav Tomašević Tomislav Tomašević Foto: Lucija Ocko/Cropix +16 Praznik rada na Maksimiru Galerija 1/21 >>
Tradicionalno se Prvi maj u Hrvatskoj obilježava s roštiljem i besplatnim grahom. U nastavku saznajte kako su građani uživali u gradovima diljem Hrvatske.

Danas se obilježava Međunarodni praznik rada kada se tradicionalno okuplja na manifestacijama diljem Hrvatske, radi se roštilj i jede se besplatni grah.

Većina gradova organizirala je i dodatan sadržaj za građane kao što su koncerti, kvizovi i ostali zabavni program. 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Nije prvi put Milanović izazvao diplomatski skandal, pozvali hrvatsku veleposlanicu: "Duboko smo razočarani"

U Osijeku se graf dijelio uz tradicionalne slavonske kolače, gužvare, a za zabavu je bio zadužen Slavonia Band. 

Proslavu Praznika rada u Puli otvorile su pulske mažoretkinje, a posjetitelje je zabavljala pulska grupa In vino Veritas. 

Program je u Zagrebu započeo već u 8 ujutro, a uz grah posjetitelji su mogli dobiti i štrukle te uživati u nastupu Gibonnija. 

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković, Gordan Jandroković i predsjednik Zoran Milanović na obilježavanju obljetnice Bljeska - 1 Na obilježavanju Bljeska FOTO Pogledajte kako je prošao susret Plenkovića i Milanovića

Splićani su Prvi maj proslavili uz diljeljenje graha na Marjanu. Cijeli dan su imali besplatne autobusne linije do marjanskog platoa, a za zabavu je bila zadužena grupa Mjesni odbor. 

U Rijeci je međunarodni praznik rada obilježen na Trsatu u organizaciji riječkog i primorsko-goranskog SDP-a. Građani su mogli uživati u turniru u boćanju, briškuli i trešeti, a zabavljala ih je klapa Nevera te kulturno-umjetnička udruga Jeka Primorje. 

U nacionalnom parku Krka Prvi maj je proslavljen dijeljenjem sadnica uz grah. Tom prigodom ulazak u Park besplatan za sve individualne posjetitelje. 

U galeriji pogledajte kako građani diljem Hrvatske slave ove godine. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene