Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kvazi stručnjaci i nadriliječništvo

"Čudotvorna terapija" košta 700 eura: Nakon Poziva Domagoja Mikića reagirala i policija

Aktualno Galerija Reakcije nakon Poziva Nove TV - 1 Reakcije nakon Poziva Nove TV - 1 Foto: DNEVNIK.hr Reakcije nakon Poziva Nove TV - 2 Reakcije nakon Poziva Nove TV - 2 Foto: DNEVNIK.hr Reakcije nakon Poziva Nove TV - 3 Reakcije nakon Poziva Nove TV - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Reakcije nakon Poziva Nove TV - 4 Galerija 1/4 >>
Nakon priloga u Pozivu Domagoja Mikića, uslijedio je nastavak. Reagirala je i policija, a zdravstveni stručnjaci upozoravaju: tablete ne liječe karcinom, štoviše, mogu biti opasne po zdravlje.

Istarskim poduzetnikom, prodavačem dodatka prehrani koji prema njegovim tvrdnjama uništava brojne karcinome, sada će se baviti i policija. Za slučaj su saznali nakon emitiranja Poziva.

A internetska stranica Imunoterapija.net i dalje je aktivna, pregledao ju je Državni inspektorat. Ipak, poručuju, na njoj nema ničega što bismo morali provjeriti.

"Imajući u vidu da se na predmetnoj Internet stranici ne oglašavaju i prodaju proizvodi, već se radi o možebitnom nadriliječništvu, a što je u nadležnosti Ministarstva zdravstva, Državni inspektorat je prijavu proslijedio navedenima na nadležno postupanje", izvijestili su.

Ministarstvu zdravstva pitanja je uputio i Dnevnik Nove TV, no do zaključenja priloga nije stigao odgovor.

Pročitajte i ovo Denis Ivančić i Domagoj Mikić Bez imalo srama Poziv Domagoja Mikića razotkrio prevaranta: Oboljelima od raka prodaje skupi "čudotvorni lijek"

700 eura na mjesec, tolika je cijena ove "čudotvorne terapije". Osim što je skupa, može dodatno ugroziti zdravlje bolesnika, poručuju iz HALMED-a.

"Takve tablete dakako mogu biti i potencijalno opasne, ako se ne zna i njihov sastav i njihovo pravilno doziranje i ako se uzimaju bez konzultacije sa zdravstvenim radnikom", naglašava Ivana Šipić Gavrilović iz HALMED-a.

Ove tablete nisu prvi novitet na tržištu koji oboljelima od raka nude kvazi stručnjaci. Od čajeva, gljiva, egzotičnih biljaka, ideja za brzu zaradu nije nedostajalo.

Pročitajte i ovo Denis Ivančić u Pozivu Voli medije Prevarant koji je bježao od Mikića vam je poznat? Ništa neobično, pojavljivao se u većini medija, ali iz potpuno drugog razloga

Ivica Belina iz Udruge pacijenata upozorava, "Imali smo priču s liječenjem raka sodom bikarbonom. Najnovije što sam ja čuo je pročišćeni petrolej, to je navodno trend koji je došao iz Njemačke".

Kad opcija nema, spremni su platiti koliko god je potrebno. "Ljudi se hvataju za slamku, pogotovo u trenutku kada ostanu bez terapije, odnosno kada nemaju više učinkovitog liječenja", kaže Belina.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene