Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je Općinsko državno odvjetništvo donijelo odluku o odbacivanju kaznene prijave protiv gradonačelnika Koprivnice, njegovom bratu Gordanu Mršiću priopćeno je da je smijenjen s funkcije ravnatelja MUP-ova Centra za kriminalistička vještačenja 'Ivan Vučetić'.


Budući da je odluka o odbacivanju kaznene prijave protiv gradonačelnika Zvonimira Mrišića zbog prodaje odmarališta u Pirovcu toliko razljutila ministra policije Tomislava Karamarka da se javno obrušavao na Državno odvjetništvo, otvorilo se pitanje nije li smjena gradonačelnikova brata, reakcija na odbačenu kaznenu prijavu, piše Večernji list. Glavni ravnatelj policije Oliver Grbić smijenio je Goradna Mršića uz obrazloženje da pod njegovim rukovodstvom pate međuljudski odnosi.

>> 'Nisam udario na pravosuđe, nego izrazio nezadovoljstvo'

Vezani članci Koprivnica iz zraka - 1 Ovaj je grad ime dobio zbog bijesa velikog kralja Bele IV., ali danas je to - unovčio. Njegovo zaštitno lice poznato je gotovo u cijelom svijetu Zatvor, ilustracija Muškarac s tjeralice sam se prijavio u zatvor jer ne može više podnijeti ljude s kojima je u lockdownu

Osim što se smjena dogodila nakon što je postalo jasno da neće biti kaznenog postupka protiv gradonačelnika Koprivnice, sumnju i govorkanja da se ministar Karamarko osvetio na Mršićevu bratu izazvala je upravo njegova vrlo žestoka javna reakcija na informaciju o odbačaju kaznene prijave. Naime, ministar policije optužio je tužitelje u Koprivnici da su u sprezi s tamošnjim SDP-om, a čak je i glavnom državnom odvjetniku Bajiću prigovorio da na zajedničkom sastanku nije rekao kako će slučaj protiv gradonačelnika završiti odbačajem. U MUP-u se doznaje kako Karamarko nije znao da će šef CKV-a biti smijenjen.