Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve spremno za evakuaciju

Nakon relativno mirne noći u Sisak stiže vrhunac vodenog vala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon relativno mirne noći, sisačko područje jutros čeka vrhunac vodenog vala.

Udaru vodenog vala i dalje je najizloženije sisačko područje. Vodostaj Save dosegao je rekordnu razinu na mjernoj postaji Crnac gdje je jutros u 9 sati izmjereno 763 cm što je konzistentno s dosadašnjim trendom porasta vodostaja. Provode se mjere pripremnog stanja i mjere redovne i izvanredne obrane od poplava u skladu sa Državnim planom obrane od poplava.

Pročitajte i ovo Podizanje brane u Hrvatskoj Kostajnici Vodostaj u stalnome rastu VIDEO Pripreme za obranu od poplave u Hrvatskoj Kostajnici: "Napokon i mi imamo branu" Slika nije dostupna Nebranjeno područje Poplava u blizini Letovanića, sela pokraj Kupe

Redovne mjere obrane od poplava na snazi su za dionice mjerodavnog vodomjera Sava: Rugvica, Dubrovčak, Ustava Prevlaka, Crnac, Ustava Trebež, Slavonski Kobaš i Stara Gradiška.

Izvanredne mjere obrane od poplava na snazio su za dionice mjerodavnog vodomjera Sava Jasenovac.

Iz županijskog DUZS-a doznajemo kako je noć bila relativno mirna te kako nije bilo značajnijih dojava građana koji su uglavnom zvali zbog poplavljenih podruma.

>> Vodeni val stigao na sisačko područje, Sisak spreman i za evakuaciju

Tijekom jutra očekuje se vrhunac vodenog vala, a u mnogim su posavskim naseljima zatražene dodatne količine vreća s pijeskom, jer je nužno povisiti ili produžiti zečje nasipe. Međutim, jednaku, ako ne i veću opasnost, predstavljaju zaobalne vode na području Odranskog polja i Turopolja.

Grad Sisak je za slučaj potrebe već organizirao evakuaciju, smještaj i nužnu opskrbu stanovnika posavskih naselja. U suradnji s lokalnim autoprijevoznikom organizirani su autobusi, a bit će pripremljen i smještaj u dvorani Osnovne škole 22. lipnja.

Zbog poplava zatvorene mnoge ceste

Zbog poplava, zatvorene su ceste:D36 na dionicama:Popovača-Sisak, Pisarovina-Jamnička Kiselica, Gradec Pokupski-Lijevo Sredičko i u mjestu Koritinja,-ŽC3275 Stankovac-Slana,- ŽC 3195 Stankovac-Prekopa,- ŽC2076 Slokovec-Mali Bukovec,- ŽC3121 Hrastelnica-Palanjek,- ŽC3156 Žažina-Mala Gorica,- ŽC2111 Jalševec Svibovečki-Gornja Poljana,- ŽC2231 Draganec-Farkaševac,- ŽC5130 Zalužnica-Doljani,- ŽC3253 Košutarica-Mlaka,- ŽC5153 Gornji Kosinj-Bakovac,- ŽC 5146 Donji Kosinj-Rudinka,- LC 59113 u mjestu Smokrić,- LC 25005 Virje Otok-Virje Križevljansko,- LC 33139 Kraljeva Velika-Trebež,- LC 33086 u mjestu Skela,- LC25092 Martijanec-Hrastovljan i- LC 33017 Stružec- Potok- L33019 (obilazak Donja Jelenska-Zapovec).

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene