Prije nekoliko mjeseci, mještani Jasenovca su dojavili kako četvrtkom i petkom noću ili praznicima, kada nema inspekcije, u mjestu toliko smrdi da ne mogu disati, a oči ih peku, i to zato što smetlište gori. Nakon objave priče, obavljena je inspekcija i utvrđene su brojne nepravilnosti. Danas, isto mjesto, izgleda potpuno drugačije.


Novinar Provjerenog, Ivan Čorkalo je s tim činjenicama suočio direktora komunalnog poduzeća, Darka Jugovića i uhvatio ga u lažima. Na većinu pitanja nije htio odgovoriti, ali je direktor ubrzo morao odgovarati nadležnim institucijama koje su reagirale odmah nakon priloga.

Vezani članci Snimka krađe invalidskih kolica Kristine Terihaj Pijana družina uništila joj invalidska kolica, njezine ruke i noge. Sve im je oprostila: "Oni su samo sagnuli glavu i počeli plakati" Ekipa emisije Provjereno Ekipa Provjerenog otkrila koje su priče na njima ostavile poseban trag: ''To je jedna od onih koje ti obilježe karijeru''

Inspekcija Ministarstva zaštite okoliša je izašla na teren i reagirala. Za nekoliko je tvrtki zabranjeno dovoženje i odlaganje otpada. Podnesena je i prijava protupožarnoj inspekciji, i proveden je upravni nadzor koji je trebao pokazati ima li elemenata za podnošenje prijava protiv odgovornih osoba.

Sedam mjeseci kasnije, isto smetlište, ista lokacija, ali sasvim drugačiji prizor. Sada, na smetlištu u Jasenovcu smeća gotovo da i nema.Odlagalište je sanirano, zemlja nasuta, postavljena je ograda, a smrada nema. Sve na zadovoljstvo lokalnog stanovništva.

Mještani koji su prilikom našeg zadnjeg posjeta bili najogorčeniji, danas su zadovoljni.

Podnesena je i prekršajna prijava protiv poduzeća komunalni servisi, a tvrtka i direktor Darko Jugović prolašeni su krivim.

Emisiju gledajte četvrtkom od 22:15 na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr