Najnoviji unutarstranački sukob u Živom zidu samo je jedan u nizu sukoba. Članovi te stranke već su nekoliko puta pokazali da uz novac i političke pozicije dolaze sukobi, previranja i zamjerke.

Galerija


Branimir Bunjac u srijedu je rekao da je ostavku u Saboru podnio nakon što ga je potpredsjednica Živog zida Vladimira Palfi nazvala foteljašem.

Vezani članci Kongres Živog zida (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Javne svađe, nazivanje jedni drugih dječurlijom: U posljednjih pet godina, rad Živog zida poprimio je elemente prave sapunice Branimir Bunjac (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Branimir Bunjac: ''Živi zid je privatno vlasništvo jedne osobe, a to je Vladimira Palfi, koja odlučuje o svemu, neograničeno i sama''

"Ona je dotrčala za mnom, preklinjala me, vikala je da me voli, da zbog svega što Živi zid predstavlja odustanem od toga", rekao je Bunjac.

Svoju je ostavku ubrzo povukao: "Učinio sam tu žrtvu i ispao magarac, ali to sam ipak napravio i vratio si mandat."

Raskol koji se dogodio pokušali su sakriti opravdavajući Bunjca dogovorom koji je imao s Palfi. Prema njemu, ona ga je trebala zamijeniti na polovici mandata.

"Nisam spremna preuzeti mandat. Doma imam dvoje male djece doma, imam posao koji radim, i ne bih taj posao mogla obavljat ni približno kvalitetno kao kolega Bunjac", Palfi je svoju odluku objasnila na početku studenog prošle godine.

"Kolega Bunjac" je šest mjeseci poslije prijetio smrću i fizički nasrnuo na saborsku stražu.

"Još mi jednom uzmi nešto iz ruke, kunem ti se, nećeš živ izaći odavde. Mrš, smeće", rekao je Bunjac u Saboru, zbog čega je zaradio kaznenu prijavu. Međutim, Živi zid je tada stao iza njega.

"Smatram da je kolega Bunjac nevin, on je samo čovjek", događaj je komentirao Ivan Vilibor Sinčić, predsjednik Živog zida.

Ivan Pernar također pokazao da u Živom zidu vole fotelje

Da u Živom zidu vole fotelje, potvrdio je i sam Ivan Pernar. Dvije godine bio je član Živog zida i Abecede demokracije. Ovoj drugoj je osigurao stotine tisuća kuna iz proračuna jer se 2016. izjasnio kao njezin zastupnik.

"Ja sam član dvije stranke. Ako ću ikad procijeniti da bi za mene bilo dobro da postanem i član neke treće stranke, ja se mogu učlaniti i u neku treću stranku", rekao je Pernar 28. siječnja.

Istoga je dana promijenio mišljenje: "Ja bih htio reći da sam, na traženje predsjednika, donio odluku da ubuduće budem član isključivo Živog zida", rekao je Pernar.

Financije Abecede demokracije na kraju je češljao i DORH. Optužbe za netransparentno financiranje Živog zida stizale su još 2016. od sada bivšeg člana, Hrvoja Runtića.

"Kako se uplaćuju donacije? Uplaćuju li se one tako da se u 10 navečer donese žuta kuverta ili se uplaćuju na općoj uplatnici?", rekao je Runtić u rujnu 2016. godine.

On je Živi zid napustio, a Marin Škibola, izabran na listi iste stranke, u Saboru je postao nezavisni zastupnik. Unutarstranački sukob nije htio komentirati.

"Ne želim se miješat u ovaj sukob. To je njihov unutarstranački sukob", rekao je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Vladimira Palfi za Dnevnik Nove TV: "Osjećam se tužno i razočarano. Danas mi je najgori dan u životu. Mislim da je predsjedniku stranke još gore."