Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnesena je kaznena prijava protiv saborskog zastupnika Živog zida Branimira Bunjca.

Galerija


Branimir Bunjac kazneno je prijavljen zbog prisile prema službenoj osobi u pokušaju i prijetnji trojici stražara.

Vezani članci Sabor (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Sabor izglasao četvrti krug porezne reforme, evo koje su promjene Branimir Bunjac (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Dnevnik Nove TV doznaje: Branimir Bunjac ispitan u policiji. Nije se branio šutnjom, a angažirao je i poznatog odvjetnika

''Odvjetništvo će odlučiti hoće li prihvatiti kaznenu prijavu, a mi ćemo dokazati da nije bilo ni prisile ni prijetnje'', rekao je Branimir Bunjac, koji očekuje da će se slučaj riješiti u roku od mjesec dana.

U razgovoru za DNEVNIK.hr rekao je da nije bilo prijetnji, a na naš upit što je onda izjava ''Nećeš živ izaći odavde'', Bunjac je odgovorio da je to bio verbalni ispad u afektu te je podsjetio da se on odmah ispričao.

''Neka Brkić i Reiner više ne šalju stražu na zastupnike pa neće biti incidenata'', poručio je Bunjac.

Podsjetimo, početkom ovog mjeseca dogodio se incident u Saboru. Oko jedan sat poslije ponoći iz sabornice je izbačen zastupnik Živog zida Ivan Pernar, koji je i nakon dvije opomene nastavio govoriti o Ivi Sanaderu. Branimir Bunjac izgubio je živce i počeo se naguravati sa stražom i prijetiti smrću.

"Dosta toga, smradovi! Nemate pravo na to! Mrš, još mi jednom uzmi nešto iz ruke, kunem ti se, nećeš živ izaći odavde! Mrš, smeće, mrš!" vikao je.

"Ovo je diktatura, pokušavaju me ukloniti iz Sabora jer sam progovorio o političkim metodama HDZ-a. Milijan Brkić nasiljem vodi sjednicu u Saboru i na taj način pokušava stišati opoziciju HDZ-u", vikao je Pernar dok ga je straža iznosila iz sabornice.

Branimir Bunjac prošloga je tjedna ispitan u središtu kriminalističke policije, a angažirao je poznatog odvjetnika Ljubu Pavasovića Viskovića. Nije se branio šutnjom, već je iznio svoju stranu priče.