Što se tiče novca koji će ta stranka ubuduće dobivati, pozivam državu da uzme nazad taj novac i da ga proslijedi u humanitarne svrhe, poručio je Pernar.

Galerija +0 Ivan Pernar (Foto: Dnevnik.hr)

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar na konferenciji za medije u srijedu rekao je da će se ispisati iz članstva u stranci Abeceda demokracije.

Vezani članci Ivan Pernar (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) DORH potvrdio da provjerava nekadašnju Pernarovu stranku koja nas je koštala više od milijun kuna Ivan Pernar i Vilibor Sinčić u Saboru (Foto: Dnevnik.hr) Milijunska rupa u zakonu: Stranka bez zastupnika u Saboru prima novac za zastupnika u Saboru, a evo na što ga troše

"Na traženje predsjednika donio sam odluku da ubuduće budem isključivo član Živog zida i da se ispišem iz stranke Abeceda demokracije. Što se tiče novca koji će ta stranka ubuduće dobivati, pozivam državu da uzme nazad taj novac i da ga proslijedi u humanitarne svrhe. Mi se tog novca u potpunosti odričemo", rekao je kratko Pernar.

Na novinarski upit koristi li Živi zid novac koji je dodijeljen Abecedi demokracije Pernar je odgovorio negativno kazavši da je novac korišten samo za njega kao zastupnika.

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić samo je rekao da je svojedobno, što dopušta i Statut Živog zida, dopustio Pernaru da bude član i Abecede demokracije.

Samo nekoliko sati ranije Pernar je tvrdio da ostaje član obje stranke.

"Ja sam član dvije stranke, ako ću ikada procijeniti da bi za mene bilo dobro da postanem i član neke treće stranke, ja se mogu učlaniti i u neku treću stranku. Ali ono što vam sigurno mogu reći je da se neću učlaniti u stranku Bandić Milan 365. Moj cilj je ukazati na nepravedni izborni zakon, na to da novac od mandata zastupnika ne ide sa zastupnikom, već se veže na prvu stranku gdje se on prijavio u Sabor", izjavio je Pernar u srijedu prijepodne.  

Podsjetimo, trošenje novca poreznih obveznika Abecede demokracije ispitao je Državni ured za reviziju te utvrdio niz nepravilnosti, zbog čega je izvješće dostavio Državnom odvjetništvu. Revizori su utvrdili da za rashode u iznosu od 91.000 kuna stranka nema dokumentaciju iz koje bi se mogla utvrditi vrsta i količina obavljene usluge.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju