Cijene namirnica u trgovinama na otocima tijekom turističke sezone povod su objave statusa na Facebooku načelnika Općine Murter-Kornati, koji je prozvao i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića.

Galerija


Toni Turčinov, načelnik Općine Murter-Kornati, nezadovoljan je sezonskim cijenama namirnica po dućanima na Murteru koje porastu, kako kaže, i do 40 posto, a osim ministra Tolušića, prozvao je i saborske zastupnike poručivši im da se zapitaju kako je živjeti na otocima i u kojem smjeru to ide.

Na kraju je zaključio da je lokalna samouprava zbog tzv. tržišne slobode u nemogućnosti spriječiti takav rast cijena, odnosno naglašava kako im je to ustavom zabranjeno.

Zgrada u Betini u kojoj đaci imaju nastavu (Foto: DNEVNIK.hr) Povećao im se broj učenika pa nastavu imaju u zgradi u kojoj su trgovina i privatni stanovi

Dnevnik na otocima: Škver koji život znači (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Malo dalmatinsko mjesto drugu godinu zaredom bez adekvatne liječničke skrbi

Objavu načelnika Turčinova prenosimo u cijelosti.

Žalosno je da kad dođe sezona cijene u svim dućanima skoče za 40 posto, Konzum,Tommy, Studenac, Mlinar, i svi ostali. Žalosno je da jedan kroasan dodje u Zagrebu 3 puta manje nego u Murteru.

Pa da, ipak ova država brine o ruralnim područjima i provodi takvu politiku (pogotovo o otocima), ali to smo vidjeli na više primjera. (demografija)

Volio bih da ministar Tolušić posjeti Murter pa da malo počne o ruralnom razvoju i razvoju otoka pričati kako je pričao u Vodicama prije dva mjeseca.

Gospodo zastupnici, da li se vi kad zapitate kako je živit na otoku i u kojem smjeru idemo.

Nažalost, Ustavom je zabranjeno da se mi kao lokalna samouprava miješamo, tzv. tržišna sloboda.

 

Turisti snimili proždrljive galebove koji izgledaju kao monstrumi iz filmova strave