Cijene namirnica u trgovinama na otocima tijekom turističke sezone povod su objave statusa na Facebooku načelnika Općine Murter-Kornati, koji je prozvao i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića.

Galerija


Toni Turčinov, načelnik Općine Murter-Kornati, nezadovoljan je sezonskim cijenama namirnica po dućanima na Murteru koje porastu, kako kaže, i do 40 posto, a osim ministra Tolušića, prozvao je i saborske zastupnike poručivši im da se zapitaju kako je živjeti na otocima i u kojem smjeru to ide.

Na kraju je zaključio da je lokalna samouprava zbog tzv. tržišne slobode u nemogućnosti spriječiti takav rast cijena, odnosno naglašava kako im je to ustavom zabranjeno.

Zgrada u Betini u kojoj đaci imaju nastavu (Foto: DNEVNIK.hr) Povećao im se broj učenika pa nastavu imaju u zgradi u kojoj su trgovina i privatni stanovi

Dnevnik na otocima: Škver koji život znači (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Malo dalmatinsko mjesto drugu godinu zaredom bez adekvatne liječničke skrbi

Objavu načelnika Turčinova prenosimo u cijelosti.

Žalosno je da kad dođe sezona cijene u svim dućanima skoče za 40 posto, Konzum,Tommy, Studenac, Mlinar, i svi ostali. Žalosno je da jedan kroasan dodje u Zagrebu 3 puta manje nego u Murteru.

Pa da, ipak ova država brine o ruralnim područjima i provodi takvu politiku (pogotovo o otocima), ali to smo vidjeli na više primjera. (demografija)

Volio bih da ministar Tolušić posjeti Murter pa da malo počne o ruralnom razvoju i razvoju otoka pričati kako je pričao u Vodicama prije dva mjeseca.

Gospodo zastupnici, da li se vi kad zapitate kako je živit na otoku i u kojem smjeru idemo.

Nažalost, Ustavom je zabranjeno da se mi kao lokalna samouprava miješamo, tzv. tržišna sloboda.

 

Turisti snimili proždrljive galebove koji izgledaju kao monstrumi iz filmova strave

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju