Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Umirovljeni general Mladen Markač poručio je da kad bi se kandidirao na predsjednilčkim izborima sigurno bi dobio više od 20 posto glasova.


General Markač to je poručio prigodom posjeta Koprivnici, gdje je primio plaketu počasnog građanina, no istovremeno dodao kako je 'teško vratiti se iz zatvora i odmah se baviti politikom'.

Vezani članci Snimanje filma General - 1 Donosimo odgovor na jedno od najčešćih pitanja: Koliko je istine u filmovima temeljenim na stvarnim događajima? Slika nije dostupna General Mladen Markač počasni građanin Zagreba

'Trenutno se neću baviti politikom. Medijski napisi u novinama nemaju veze sa mnom, ali mogu otvoreno reći da, ukoliko bih odabrao biti predsjednički kandidat, onda ne bih bio kandidat desnice, nego svih građanki i građana Hrvatske. Sigurno bih dobio daleko više od 20 posto, koliko su mi davali mediji', rekao je Markač.

Na novinarski upit o zdravlju, Markač je odgovorio da se najprije, 'kad se prodaje automobil, sredi karoserija, a mašina uvijek ostane upitna - sada sam bio u bolnici i oni su tu mašinu popravili. Ne znam dokle će trajati, ali volio bih što duže', odgovorio je Markač.Rekao je i da je postao povjesničar amater i da mnogo čita i uči. Sa suradnicima priprema okrugle stolove, predavanja i susrete na kojima će javnost doznati mnogo toga što je još nepoznato, a veže se uz Domovinski rat. Markač se spomenuo i boravak u Den Haagu, gdje je konačnom presudom rečeno da je Hrvatska vodila obrambeni, dostojanstveni i oslobodilački rat.

'Sve vrijeme bilo je onih koji su vjerovali u našu nevinost i koji su nam davali veliku potporu, no bilo je i onih koji su uporno blatili, ne samo nas koji smo bili direktni čimbenici rata, nego i čitavu Hrvatsku', rekao je.(HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook