Dva DVD-a sa 70 vatrogasaca bore se s požarom koji je oko 18 sati izbio na otoku Visu. Vatra ugrožava kuće, a situaciju dodatno otežava i mrak.


Vatrogasci DVD-a Vis i Komiža bore s vatrenom stihijom na otoku Visu, točnije na području prema naselju Podstražje. Dojava o požaru stigla je oko 18 sati.

Vezani članci Požar u Srbiji Nakon stravične tragedije susjedi u šoku: "Čuo sam galamu i vidio plamen. Razvalili smo vrata, ali za djecu je bilo prekasno" Slika nije dostupna VIDEO Plamen gutao neboder: 170 ljudi evakuirano, vatra zahvatila i druge zgrade

Zapovjednik DVD-a Komiža Lorijan Mardešić rekao je za DNEVNIK.hr da je na teren izašlo 70-ak vatrogasaca s 15 vozila, a prije 22 sata vatra je stavljena po kontrolu.

''Vatrogasne snage će ostati na terenu do jutra za svaki slučaj. Kuće smo obranili, a sada se još saniraju rubovi i požarište'', kazao je Mardešić.

Ranije je zapovjednika DVD-a rekao da je dojava o požaru stigla kasno, a kanaderi nisu mogli poletjeti. Dodatan problem stvarao je i mrak koji je počeo padati, pa je obrana kuća bila zadatak vatrogasaca na terenu.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju