Dva DVD-a sa 70 vatrogasaca bore se s požarom koji je oko 18 sati izbio na otoku Visu. Vatra ugrožava kuće, a situaciju dodatno otežava i mrak.

Galerija


Vatrogasci DVD-a Vis i Komiža bore s vatrenom stihijom na otoku Visu, točnije na području prema naselju Podstražje. Dojava o požaru stigla je oko 18 sati.

Vezani članci Vatrogasci uklanjali lokot oko vrata - 2 Zagrebački vatrogasci o neobičnoj intervenciji: "Skidali smo matice, prstenje, vadili dijelove tijela iz strojeva, cijevi, ali ovo nikad..." Kanader, ilustracija Lokaliziran požar na Biokovu: Vatrogasci se pješice uspinjali prema vrhu planine, ostat će dežurati tijekom noći

Zapovjednik DVD-a Komiža Lorijan Mardešić rekao je za DNEVNIK.hr da je na teren izašlo 70-ak vatrogasaca s 15 vozila, a prije 22 sata vatra je stavljena po kontrolu.

''Vatrogasne snage će ostati na terenu do jutra za svaki slučaj. Kuće smo obranili, a sada se još saniraju rubovi i požarište'', kazao je Mardešić.

Ranije je zapovjednika DVD-a rekao da je dojava o požaru stigla kasno, a kanaderi nisu mogli poletjeti. Dodatan problem stvarao je i mrak koji je počeo padati, pa je obrana kuća bila zadatak vatrogasaca na terenu.