Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počela nagađanja

Na Kolindinu inauguraciju iz Srbije stiže samo niži diplomat?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbiju bi na inauguraciji hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović mogao predstavljati dužnosnik niže diplomatske razine, tvrde u nedjelju beogradske “Večernje novosti”, navodeći kao vrlo vjerojatno da srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić neće 15. veljače putovati u Zagreb.

“Državni vrh najbliži je odluci da nitko od najviših dužnosnika ne putuje u Hrvatsku 15. veljače i da se ta ceremonija isprati na nižoj diplomatskoj razini”, piše taj dnevnik, napominjući da će na inauguraciji hrvatske predsjednice Srbiju najvjerojatnije predstavljati samo otpravnica poslova veleposlanstva u Hrvatskoj Bosa Prodanović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opet verbalna paljba po našem premijeru i predsjednici Nikolić: 'To je necivilizacijsko ponašanje' Slika nije dostupna Susret u New Yorku Predsjednica o priopćenju ureda srbijanskog predsjednika: 'To je njihovo viđenje sadržaja razgovora'

Prema tvrdnjama tog lista, “predsjednik Nikolić je definitivno odustao od puta u Zagreb” s obzirom na izjave izabrane predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, koja je, kako se tvrdi u članku, “Vojvodinu proglasila državom, a Srbe u Hrvatskoj Hrvatima, kao i zbog toga što je inauguracija s 18. veljače pomaknuta na 15. veljače, Dan državnosti Srbije”.

'Vlada želi spriječiti da Grabar Kitarović dođe do arhiva svojih prethodnika'

Postojala je zamisao da svečanosti inauguracije nazoči Nikolićev savjetnik za vanjsku politiku i nekadašnji ministar vanjskih poslova Ivan Mrkić, ali će se, prema "Večernjim novostima", od toga najvjerojatnije odustati s obzirom na "odnose Beograda i Zagreba posljednjih mjeseci”, među kojima i “prijetnje Hrvatske da će blokirati put Srbije prema EU”.

List podsjeća i na to da je inauguraciji Tomislava Nikolića kao predstavnik Republike Hrvatske nazočio samo hrvatski veleposlanik u Beogradu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene