Policija je na graničnom prijelazu Bregana kod 35-godišnjaka pronašla gotovo 3,4 kilograma kokaina.

Galerija


Granična policija u subotu je na graničnom prijelazu Bregana u vozilu 35-godišnjeg hrvatskog državljanina pronašla 3,497 kilograma kokaina, objavio je MUP.

Vezani članci Policija Kako li je uopće vozio? Kod Belišća usred bijela dana napuhao nevjerojatnih 4,9 promila Neredi u Denveru - 2 Ljevičari se u Portlandu sukobili s policijom, u Seattleu porazbijali prozore na institucijama i zapalili američku zastavu

Muškarac je pokušao iz Slovenije ući u Hrvatsku kada su policijski službenici pregledali dostavno vozilo kojim je upravljao. Tom je prilikom službeni pas za detekciju droge reagirao, što je pobudilo sumnju da se u vozilu prevozi droga.

Droga vrijedna najmanje 900.000 kuna

Policijski službenici PNUSKOK-a pretražili su vozilo i u prostoru za utovar pronašli posebno dorađeni spremnik u kojem su se nalazila tri paketa kokaina ukupne bruto težine 3,479 kilograma. Vozač je drogu nabavio na području Europske unije, ali još nije poznato u kojoj državi.

Sumnja se da je pronađeni kokain namijenjen za daljnju ilegalnu prodaju na tržištu u Hrvatskoj te bi postigao vrijednost od najmanje 900.000 kuna.

Vozač vozila je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku PU zagrebačke, a nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu podnesena je kaznena prijava, stoji u priopćenju iz MUP-a.