Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Belajskih Poljica pored Karlovca baš nema sreće. Tek prošle godine obnovljeni im vatrogasni dom sad pliva u vodi zbog velikih poplava koje su pogodile karlovačko područje zbog visokog vodostaja rijeke Korane.

Galerija


Visoki vodostaj rijeke Korane posljednja dva dana zadaje velike probleme stanovništvu koje živi uz tu rijeku. Posebno je kritično na karlovačkom području, gdje je vodostaj Korane u Karlovcu u podne na 785 centimetara, uz proglašeno izvanredno stanje obrane od poplava.

Naša je ekipa nešto prije Karlovca, u selu Belajske Poljice, zatekla lokalni vatrogasni dom kako pliva u vodi. Da stvar bude gora, zgrada tog vatrogasnog doma, u kojem se nalazi DVD Belajske Poljice, obnovljena je tek prošle godine.

Čini se da će vatrogasni dom morati u novu obnovu nakon što se voda povuče.

Poplava u Hrvatskoj Kostajnici (Foto: PIxsell,Marko Prpic) - 8 Vodostaji i dalje rastu: Mještani Kostajnice ne spavaju već treći dan. Voda je ušla i nekoliko podruma i prizemlja kuća

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sa suprugom Jakovom u Kanadi (Foto: DNEVNIK.hr) Predsjednica iz Kanade poručila građanima: "Pozorno pratim situaciju oko poplava. U mislima sam sa svima kojima će i ova noć biti besana"