Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ovo nije banka'

Mucalo: Kazalište nije tvornica nego hram kulture

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Kazalište nije tvornica bloketa nego hram kulture', poručio je Duško Mucalo, vd. intendanta HNK Split.

'Realni gubitak HNK-a Split iznosi 317.785 kuna, dok je objektivni minus 1,4 milijuna kuna zbog tri premijere više. Te tri premijere su moj grijeh. Svi ljubitelji kazališne umjetnosti će me pohvaliti dok će me financijeri optužiti. Ja taj križ nosim na leđima i u prvih šest mjeseci ćemo minus pokriti. I to što je najvažnije sami, iz vlastitih sredstava. Nitko ne traži novac od Grada, ni od županije, ni od Ministarstva kulture. Porezni obveznici nisu oštećeni', rekao je na tiskovnoj konferenciji Duško Mucalo, vd. intendanta HNK Split.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najavio izmjene Novi intendant splitskoga HNK preuzeo dužnost Slika nije dostupna Odgovor na kritike Mucalo Mesiću: Dakle to je hvala za sve što smo napravili

>> Kerum se odriče Mucala?

Istaknuo je da je novinare pozvao kako bi se saznala prava istina o financijskom izvješću splitskog teatra za prošlu godinu. Prema Mucalovim riječima najveći apsurd koji mu se pripisuje je minus Splitskog ljeta koji za samo jedan mjesec iznosi 338.600 kuna. Mucalo je naglasio kako je u prošloj godini HNK Split imao 4.000 više gledatelja, 300 pretplatnika više i tri premijere više. 'Ovo kazalište posluje zbog predstava, ovo nije banka', poručio je Mucalo koji sutra ide u Zagrebu na razgovor s novom ministricom kulture o Splitskom ljetu. (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene