Obavijesti Video Pretražite Navigacija
osudili čin

Stigla reakcija Vlade na sramotu u Imotskom: ''Može se suditi predsjedniku, premijeru... nikako ne manjinama''

Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr
Vlada je osudila sramotno paljenje lutaka koje simboliziraju gej par na karnevalu u Imotskom.

''Tradicionalno spaljivanje karnevalske krnje obično se sastojalo u svojevrsnoj duhovitoj i podrugljivoj kritici raznim događanjima u hrvatskom društvu. Takav karnevalski duh može ostati u okvirima satire kad se 'sudi' onima koji su na poziciji vlasti, poput predsjednika države, predsjednika Vlade ili gradonačelnika i drugih političara, a nipošto ne onima koji su predstavnici različitih manjina u hrvatskom društvu. To nije tradicionalno ni zabavno niti je u duhu hrvatskih i europskih vrijednosti. Stoga taj čin osuđujemo'', reakcija je Vlade na upit portala DNEVNIK.hr.

Pročitajte i ovo Umirovljenik - 3 Ima i zadovoljnih Vladine mjere pomoći - predizborni trik ili? "To je super, za otići na jednu kavu" Ilustracija Novi paket mjera Pravo na vaučere za struju ima 80 tisuća građana, provjerite jeste li među njima

''Naš je pristup da se odupiremo svakoj vrsti govora mržnje i agresije - političke, ideološke, verbalne i fizičke, kao i svakom činu koji vrijeđa osjećaje hrvatskog naroda i pridonosi podjelama u društvu'', zaključuju u Banskim dvorima.

Stigle su brojne reakcije na karnevalsku povorku u nedjelju u Imotskom. Predsjednik Zoran Milanović je zgrožen i očekuje ispriku, šefu HNS-a je muka, a SDP-ovac Arsen Bauk podnio je kaznenu prijavu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene